De beste wraak is een gelukkig leven

gelukkig worden

De beste wraak is een gelukkig leven, ik las het in een artikel van Roos Vonk, maar volgens mij heeft zij die uitspraak ook gejat…

Het doet er niet toe. Wat er toe doet is dat het waar is. Heel waar.
Roos Vonk zegt dit in de slotconclusie van een artikel over ex-en die elkaar het leven zuur blijven maken. Wij hebben ook zo’n echtpaar in onze kennissen kring. Ik ben bang dat iedereen dat wel heeft. Vechtscheiding is helaas niet uniek. En op het gevaar af dat ik een ouwe zuer ben: het lijkt wel of er steeds meer bijkomen…Verongelijkte mannen en vrouwen die keihard blijven vechten voor  dat waar ze recht op menen te hebben: erkenning en geluk.

De beste wraak…

Roos Vonk geeft een aantal voorbeelden van elkaar het leven zuur maken en legt uit waarom dat niets oplevert voor de nu eenmaal gestrande relatie. Want hoe naar en hartbrekend ook, die relatie is voorbij. Investeer in jezelf zegt ze en word weer gelukkig. Laat zitten die auto die je is ontnomen, vergeet die hatelijke woorden. Neem de fiets en een lekkere minnaar. ( voor de goede orde dat laatste zijn mijn woorden)

Ineens begon ik me af te vragen, of veel van die verbeten mannen en vrouwen die ik op tv zie, niet gewoon erg ongelukkige types zijn.

Gelukkig worden….

Verbeten mannen en vrouwen op de tv, je kent ze wel: ze zijn voor zwarte piet, of juist daar tegen. Ze willen de dieren in de Oostwaartse plassen bijvoederen, of juist doodschieten. Kinderpardon, pardon: ben je nu he-le-maal! De lijst is helaas moeiteloos aan te vullen. Het lijkt vaak niet zo zeer om het onderwerp in kwestie te gaan. Het gaat om het gelijk. Nu weet ik – en jij ook – dat gelijk vele kleuren en maten heeft…
Maar bij deze mensen niet. Er is maar een gelijk! Het hunne! |En dat moet en zal binnen gesleept worden…

Als mensen met zo’n standpunt op tv komen, kan ik daar vaak niet goed naar kijken. De verbetenheid waarmee het standpunt wordt verdedigd. De ruimte die zonder genade in beslag wordt genomen door het maken van brede gebaren en het gewoon dwars door de ander heen te praten. Ik krijg er de rillingen van. En ik weet een ding zeker: hier wordt niemand gelukkig van.

Maar nu begrijp ik het! Het zijn vaak gewoon ongelukkige ex-en! Ze praten niet tegen Matthijs of Twan of Jeroen of Eva. Ze praten tegen hun ex. en wat ze willen is wraak !!!“Als jij denkt dat ik jou het huis ga geven, dan ben je goed gek. En de auto kan je ook wel vergeten”, zeggen ze eigenlijk. En hun hele toon is die van  “als jij nu maar eens een keertje wilde luisteren….”

Laten ze naar huis gaan, die ex-en die zo boos worden over vul-maar-in. Ze mogen terug komen als ze gelukkig zijn.  Eerder niet. En dat kan even duren, want gelukkig worden is best een klus!

Meer lezen over gelukkig worden: lees ook eens tuinieren en klein geluk

like Like
Like
3
11 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Dat vind ik ook een beetje met de moedermaffia. Zo hard mogelijk schreeuwen om je standpunt er doorheen te drukken. Of op te dringen aan een ander. Er is niets mis met je eigen mening. Maar het is een mening. Jouw mening. Niet de waarheid. Je bent niet alwetend.
  Of mensen die pretenderen het beter te weten dan de wetenschap, dan artsen, dan de overheid. En dat luid gaan verkondigen op televisie. Ook daar krijg ik kriebel van. Je kan een eigen mening hebben, maar in sommige gevallen kan dat ook iets negatiefs betekenen voor anderen.
  Exen en vechtscheidingen die vallen voor mij dan toch weer in een andere categorie, al begrijp ik wel het verband dat je wilt maken in de manier waarop zij met hun sores omgaan.

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   de moeder maffia is zeker ook zo’n groep ! En wat fijn dat ik niet de enige ben die de kriebels krijgt van “meningen zonder ruimte ” !
   Tuurlijk zijn ex-en in principe een andere categorie. Maar bij partners in vechtscheidingen, kan je dezelfde verbetenheid tegen komen…

   Beantwoorden
 2. Lonneke
  Lonneke zegt:

  Helemaal waar en het heeft geen zin om zo in haat te leven. Ik ben onlangs nu 10 maanden uit elkaar met mijn ex en heb zelf de knoop doorgehakt. Ondanks het verdriet van zijn kant kunnen we gelukkig vooral voor onze dochter als vrienden door 1 deur.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)