Waarom mag ik geen Brigit Bardot zijn ?

brigit bardot

Waarom zou ik geen Brigit Bardot mogen zijn ?

“En vergelijk jezelf niet met anderen”, zegt de juf die vanaf YouTube mijn 10 minutes workout begeleid. Terwijl ik op haar aanwijzingen, spring, huppel en een squat doe, vervolgt ze streng: “Het is zinloos iemand anders te willen zijn !”
Ze doet een knie-lift voor. En sluit haar betoog af met “absoluut, negatieve energie!!” Dan maken we sprongetjes.

Terwijl ik me door mijn oefeningen heen werk, laat die opmerking me niet los. Waarom zou ik er niet naar mogen verlangen een ander te zijn?
Ik mag er toch best van dromen dat ik Brigit Bardot ben? Die haren, die ogen  en die ruitjesjurken… om over die boezem maar te zwijgen. En dan als ik oud ben, goede sier maken met zielige dieren, waar ik voor zorg…Best aantrekkelijk…

Hoe komen mensen toch op het idee, dat je niet zo mogen willen dat je een ander bent? Dat je van je lichaam moet houden zoals het is. Wat heet dat je van jezelf moet houden zoals je bent! Hoppa, alsof het niks is.

Ik hou oprecht van mijzelf, echt eerlijk waar, maar als ik mezelf met mijn tien jaar oudere buurvrouw vergelijk, zie ik dat ik 7 kilo te zwaar ben, en zij niet…Dat stimuleer mij. Dan zeg ik tegen mezelf: hup Felice, aan de bak. En daarom luister ik dan naar een juf, die zegt dat ik me niet aan een ander moet spiegelen…

Het hoeft niet perse Brigit Bardot te zijn

Zo af en toe kan het helemaal geen kwaad eens even een ander te willen zijn. Hoeft niet Brigit Bardot te zijn, Audrey Heburn is ook prima, of Sophia Loren.Het laat je zien waar je van droomt, wat je met je leven zou willen. Het geeft je af en toe de schop onder je derriere die elke vrouw soms nodig heeft. HUP MIEP, niet zeuren, ennnn…..dooorrrr!

Daar is echt helemaal niks mis mee. Dat werkt gewoon. En je denkt toch niet serieus, dat ik echt Brigit Bardot zou willen zijn?
lees ook eens : aardig zijn voor jezelf, zo moeilijk is het niet

like Like
5 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Leuk geschreven. Toch snap ik de juf wel in jouw geval werkt het positief maar bij heel veel mensen werkt het negatief die vinden hun zelf dan niet goed genoeg omdat ze die 7 kilo te zwaar zijn bijv en worden dan depressief.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)