Vintage door Irene de Vreede

vintage

Misschien is vintage de oplossing….

Ik heb altijd al een probleem met weggooien gehad. Ik ben nog net geen hoarder zullen we maar zeggen. Ladder in een panty, been eraf knippen en net zolang wachten tot je een identiek exemplaar hebt met ook een ladder in een been. Je zou ze dan over elkaar heen kunnen doen en niemand die het ziet.Een vorm van zuinigheid waar ik jarenlang kapotte panty’s voor heb verzameld, zonder er in de praktijk ooit gebruik van te maken. Uiteindelijk gaan ze dan gewoon weg op een moment dat ik grote opruiming houd.

Vintage??

Bewaren om het later weg te gooien zou je het kunnen noemen. Dat heb ik ook met kleding, ik kan er moeilijk afstand van doen, al weet ik ook wel dat ik het nooit meer aan zal trekken. Kleding is aan mode onderhevig en al ben ik niet heel erg modebewust weet ik ook wel dat sommige kleding echt niet meer kan.

Kijk maar eens foto’s van jezelf terug van twintig of dertig jaar geleden. Het eerste dat je opvalt is dat je kleding aan hebt, waar je nog niet dood in gevonden wil worden. Dat overschaduwt het feit dat je er op die foto twintig tot dertig jaar jonger uit ziet. Nou zijn foto’s van jezelf voor de meeste mensen toch al confronterend genoeg, voor mij wel in ieder geval, maar dat je die blouse en dat rokje ooit hebt durven aantrekken…

Pimpen

Dan hebben we het nog niet eens over het kapsel gehad. Hoe belachelijk liep je er toen wel niet bij!
Toch gaat mode in golven, iedere modetrend komt ooit weer een keer terug. Dus als je je kleding maar lang genoeg bewaart, zou hij vanzelf weer in de mode moeten raken. Helaas komt de modetrend nooit helemaal op dezelfde manier terug, er wordt altijd wel iets aan veranderd, waardoor dat schattige rokje van twintig jaar geleden toch weer net niet kan. Tenminste als je niet voor gek wilt lopen. Met een beetje geluk kun je het oude geliefde kledingstuk nog oppimpen naar de eisen van de moderne tijd.

Strookje kant toevoegen, bloemetje borduren of er een paar passende knopen opzetten en je bent weer helemaal hip. Kijk maar eens in die doos op zolder of er nog iets inzit waar je met een kleine aanpassing iets modieus van kunt maken. Wedden dat niemand dat doet!

Zelfs tijdloze kledingstukken raken ooit uit de mode, die noemen we dan vintage. Ik heb daar toch altijd een beetje vreemd gevoel bij. Bewust de mode negeren en het vintage noemen, daar heb je lef voor nodig!

Lees ook doe jij al mee met de laagjes mode?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)