Groen op de vensterbank? Doen!

planten

Je weet het vast nog van vroeger: in elke vensterbank stonden een heleboel planten. Het liefst ook allemaal in een verschillende bloempot. Geflankeerd door witte poezen en andere beelden. Enkele jaren geleden leek dat echt iets uit vervlogen tijden. Maar goed nieuws, ze zijn terug van weggeweest. Tenminste, die planten. Groen op de vensterbank? Moet je doen! 

tips voor planten op je vensterbank

Bij elkaar passend

Die diverse bloempotten, dat is nog wel iets van vroeger. Tegenwoordig zit er structuur in ons interieur. Het liefst in setjes van twee of drie. Of je hebt gewoon allemaal dezelfde bloempotten. Of je nu standaard bloempotten koopt, vierkante of ovale potten, ze zijn qua kleur, stijl of soort gelijk. Daar houden we van!

Groot, groter, grootst

Ook naast de vensterbank kun je prima planten neerzetten. Vooral een grote kamerplant is helemaal hot. Als je kijkt naar de meest populaire planten van dit jaar, dan zie je dat er een aantal forse planten in de top staan. Een olijfboom bijvoorbeeld of een kentia palm. Supermooi in een grote rieten mand of in een ovale pot in groot formaat. 

Seizoensgebonden

Per seizoen is het variërend welke planten wij kopen. Zodra de kerstboom de deur uit is, hebben we zin in fris groen. Ook omdat we gewend zijn aan de boom en deze na verwijdering echt een kale plek achterlaat. Een plant formaat kamerboom is dan natuurlijk een prima oplossing. In het voorjaar zijn we gek op een pot met bollen. Dat brengt echt de lente in huis.

De buurvrouw en de zon

Na de zomer zijn veel kamerplanten aan vervanging toe. Omdat ze verwaarloosd zijn bijvoorbeeld, in al die uren die wij buiten op het terras vertoefd hebben. Of je geeft de buurvrouw de schuld, die tijdens jouw vakantie iets te weinig met de gieter is langs geweest. Prima timing voor een stel nieuwe planten!

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)