Veel gemaakte foute bij het afsluiten van een abonnement.

abonnement afsluiten

Als je iets nieuws wilt proberen of een bepaalde dienst nodig hebt, komt het voor dat je een abonnement moet afsluiten. Hoewel sommige abonnementen handig zijn om te hebben, zijn er ook een aantal veelgemaakte fouten bij het afsluiten van een abonnement die je moet zien te voorkomen. Benieuwd naar welke fouten dit zijn? Wij sommen ze hieronder voor je op!

Abonnement afsluiten en automatisch verlengen

Een fout die je moet zien te voorkomen als je een abonnement afsluit, is automatisch verlengen. Dit is echter iets wat wel vaak voorkomt. Dit is bijvoorbeeld het geval als je een proefabonnement hebt en deze vergeet op te zeggen. Na de proeftijd zit je dan gelijk aan het abonnement vast, waardoor je er ook voor betaald. En dat terwijl je het misschien alleen maar even wilde proberen. Zonde van je geld natuurlijk, want dit had je waarschijnlijk wel beter kunnen besteden. Deze fout wordt veel gemaakt en moet je zien te voorkomen als je een proefabonnement neemt. Als je het abonnement met proefperiode afsluit, is het handig om de einddatum in je agenda te zetten. Zorg er dan voor dat je voor deze tijd opzegt als je er geen gebruik van wilt maken. Anders betaal je er geld voor terwijl je het wellicht niet eens gebruikt. 

Niet opzeggen als je het niet gebruikt

Wat ook een fout is die veel gemaakt wordt, is dat het abonnement niet wordt opgezegd terwijl er geen gebruik van wordt gemaakt. Dit is natuurlijk zonde, want je betaalt hier wel iedere keer geld voor. Ga dus eens na welke abonnementen je allemaal hebt en kijk naar welke je daadwerkelijk gebruikt en welke niet of nauwelijks. De abonnementen die je niet gebruikt kun je beter stopzetten, want zo kun je geld besparen. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld tijdschriften, streamingsdiensten als videoland opzeggen, of je lot in de loterij stopzetten. Neem je abonnementen dus zeker kritisch onder de loep, zodat je niet onnodig veel geld betaald!

De voorwaarden niet lezen

Wat je ook moet zien te voorkomen, is het niet lezen van de voorwaarden. Hoewel je misschien zelf ook wel eens op akkoord klikt als er om de voorwaarden gevraagd wordt, is het bij bepaalde abonnementen wel echt handig om de voorwaarden te lezen. Door hiervan op de hoogte te zijn weet je precies wat je kunt verwachten en kom je niet zomaar voor onverwachte verrassingen te staan. 

Niet weten hoe lang het abonnement duurt

Een andere fout die nog wel eens wordt gemaakt bij het afsluiten van een abonnement, is niet weten hoe lang het abonnement duurt. Wees hiervan juist wel op de hoogte, zodat je weet hoe lang je eraan vast zit en wanneer je eventueel kunt opzeggen. Of het nu gaat om amazon prime opzeggen of je telefoonabonnement opzeggen: het is goed om te weten wanneer het mogelijk is. Lees dit dus van tevoren goed door, zodat je straks geen onnodige frustraties hebt omdat je misschien langer aan een abonnement vastzit dan je had gewild.

Hierboven heb je een aantal veelgemaakte fouten bij het afsluiten van een abonnement kunnen lezen. Nu je hiervan op de hoogte bent, is het dus goed om deze fouten te voorkomen. Zo heb je meer grip op je abonnementen, waardoor je weet waar je aan toe bent.

lees ook: Onkruid in het gazon

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)