Onkruid in het gazon, wat kun je er tegen doen?

onkruid

Onkruid in het gazon is een overlast voor alle huiseigenaren. Ze kunnen zich snel verspreiden en uw tuin er verwaarloosd uit laten zien. Sommige onkruiden zijn ook eetbaar, wat een goede zaak is als je in de natuur moet overleven, maar niet zo goed als ze in je tuin staan.

Als je een onkruidprobleem hebt, kun je het eerst bestrijden en vervolgens gaan voorkomen/

Onkruid bestrijden

Onkruid is een ongewenste plant in het gazon, die problematisch en moeilijk te verwijderen kan zijn. Er zijn veel manieren om van het onkruid af te komen, bijvoorbeeld met een onkruidverdelger of met de hand eruit trekken. Een milieuvriendelijke manier om dit te doen is echter het gebruik van een natuurlijke onkruidverdelger-melk.

Onkruid voorkomen

Onkruid bestrijden is stap 1, maar onkruid voorkomen is nog veel belangrijker. Indien je niet de juiste verzorging geeft aan je gazon zul je de rest van je leven te maken krijgen met hardnekkig onkruid. Daarom heb ik een drietal tips voor je op een rijtje gezet.

De juiste bemesting

Meststoffen zijn een soort bodemverbeteraar die voedingsstoffen bevat om planten te helpen groeien. Het wordt meestal op de grond of het oppervlak van de grond aangebracht om als organische plantenvoeding stof te dienen. Verschillende soorten meststoffen worden voor verschillende doeleinden gebruikt, dus het is belangrijk om te weten wat je koopt voordat je het koopt. En uiteraard de kwaliteit want je kunt hoge kwaliteit meststoffen kopen maar ook zeer lage kwaliteit die nauwelijks voedingsstoffen bevat. 

Zaai de kale plekken bij

Kale plekken zaaien is een goede manier om uw gazon gezond en groen te houden en vrij van onkruid. Door de kale plekken te dichten geef je het onkruid geen schijn van kans. Graszaad kun je in de herfst of lente zaaien. Na het doorzaaien heeft het graszaad de juiste hoeveelheid water, zonlicht en kunstmest nodig om te groeien. Het moet ook regelmatig worden bewaterd totdat het begint te groeien.

Goed blijven maaien

Goed blijven maaien is een enorm voor de hand liggende tip, maar zeer belangrijk. Door consistent, frequent & op de juiste hoogte te maaien zorg je dat het gras te allen tijde optimaal kan blijven groeien en er geen ruimte ontstaat voor onkruid. Het advies is voor siergazons om minimaal 3 centimeter over te houden en voor schaduw- en speelgazon 4 centimeter. 

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)