vakantie

Vakantie. Het klinkt heerlijk en dat is het ook. Voordat het eenmaal zo is moeten er vaak nog wel dingen geregeld worden. Paspoort was verlopen dus daar achteraan, pasfoto’s moeten ook gemaakt worden. Denken over het halen van inentingen ook al worden ze slechts ‘aangeraden’. Oppas voor de katten. Genoeg eten voor de katten. Visum regelen en ohja, ook uitprinten natuurlijk.

Vandaag dacht ik daar gelukkig aan dus dan heb ik alles goed voor elkaar. Koffer ligt klaar, paar kledingstukken liggen ook al klaar. Vrijdag om kwart over 14 vliegen we vanaf Bremen op Antalya en vertrekken van daaruit naar Belek, waar we 8 dagen in een luxe resort ultra all-inclusive mogen verblijven. All-inclusive is ontbijt, lunch en diner maar ultra is ook de gehele dag door non-alcoholische drankjes (in ieder geval koffie, thee en cola light, works for me  ), lokale alcoholische drankjes en ijs.

Mijn nichtje van 6 gaat ook mee en ze verheugt zich al enorm op het de gehele dag door ijs eten. Ik verheug me daar ook op, minder op het einde van die week en tot de conclusie komen dat mijn reiskleren niet meer passen. Die laatsten om de dag maar even proberen en een extra lesje aqua gym inplannen.

Werk is ook lekker bij. Nog een paar zaken en ik heb alles weggewerkt, dit betekent dat ik niemand hoef te vragen om in te vallen voor mij. En ik ga tenslotte maar een weekje! Vanmorgen bedacht ik me: oh, gut, het is ook weer tijd om een column te schrijven. Vond mijn aanloop naar de vakantie perfect.

Vrijdag om 10 uur vertrekken we van huis, rond 12 uur hopen we op Bremen Airport aan te komen. Daar inchecken. Inchecken is een van de meest vervelende dingen van reizen. Die rijen zijn altijd te lang en waarom dat nooit wat sneller kan is mij nog steeds een raadsel. Als de koffers eenmaal zijn ingecheckt mag je doorlopen naar de douane waar iedereen bij voorbaat als terrorist wordt beschouwd. Handtas door de scanner, paspoort en portemonnee in een apart bakje, riem uit, schoenen uit en met je goeie gedrag loop je door een detectiepoortje dat al-tijd piept waardoor je de Da Vinci pose mag aannemen en iemand met een scanner je DNA profiel analyseert.

Wanneer dit allemaal achter de rug is mag je je aankleden en door de Taxfree (vroeger was dit écht goedkoper, nu valt het vaak erg tegen) naar de gate mag lopen (en soms zelfs rennen: over die 2 uren voor vertrek aanwezig zijn is goed nagedacht). Eenmaal in het vliegtuig lig ik meestal al te dutten voor het vliegtuig begint te taxiën.

Alhoewel, dat was het pré-nichtje tijdperk. Van dutten komt de afgelopen 6 jaren weinig terecht! Hoewel ze nog maar 6 jaar is, heeft ze al meer keer gevlogen dan menig volwassene en kan ze niet warm of koud worden van het opstijgen of het landen. Wel van ijs, daarmee bluffen we ook al een paar weken en ik moet zeggen: dat helpt enorm. Anyways, ik ga op vakantie dus ben uit de lucht. Of nouja, op die 10 uurtjes (heen en terug) vliegen na dan :-)

lees ook Aan Tafel

like Like
10 antwoorden
 1. Lonneke
  Lonneke zegt:

  Leuk dat je nichtje van 6 mee gaat gezellig. Mijn dochtertje is 5,5, jaar en die is ook gek op reizen. Hele fijne vakantie lekker genieten!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)