fbpx
Vrouw en trends

Samen om tafel : het is niet zo gemakkelijk….#TwanHuys

aan tafel
Felice
Geschreven door Felice

Een paar dagen terug keek ik RTL late night, ja ik heb ook wel eens niks te doen. Aan tafel zat mevrouw Jenny Douwes, de heldin van het vrije Friesland en woordvoerster van de blokkeerfriezen. Op de eerste rij zat Jerry Afriyie, de held van het Niet-zwarte Pieten.

Twan nodigde Jerry uit aan tafel, heel duidelijk tegen de zin van Jenny in, maar ze bleef zitten en liep niet weg. Dit in tegenstelling tot wat ze had aangekondigd.
Zo zaten de beide opponenten samen om tafel…

Natuurlijk, het was te verwachten: de hele wereld, herstel: heel Nederland, viel over het gebeuren heen. Ik hoef ook vast niet uit te leggen dat er twee kampen waren.
Het was hier te kort en daar te breed.

De advocaat was onbetrouwbaar, Twan was onbetrouwbaar, Jenny was dom, Jerry was dom…
Geloof me, ik heb het niet gelezen, ik had aan de koppen genoeg.

Wat ik al die tijd miste, wat ik niet begreep in deze hele discussie, was dat niemand boos was omdat de beide partijen het gewoon niet voor elkaar kregen een gesprek te voeren. Ze zaten daar aan die tafel hun standpunten voor de honderdste  keer te herhalen. Dat is toch beschamend!

Nergens kwam ik echter koppen tegen die zeiden: J en J moeten zich schamen, dat ze daar als twee kleine kinderen ruzie zitten te maken.Misschien niet helemaal de juiste opmerking gezien het feit dat het over een kinderfeestje gaat, maar enfin, jullie begrijpen me wel.

Dat zit daar maar tegen elkaar te vitten, zonder naar elkaars argumenten te luisteren. Ze deden een spel: wie kan hier het hardste roepen: racisme en Friese waarden.

Weet je wat tot voor kort een Nederlandse waarde was (ook in Friesland)? Dat we met elkaar de zaak probeerden op te lossen. Dat we met behoud van waardigheid elkaar tegemoet konden komen, dat we elkaar wat  gunden.

Ik zag alleen maar verhitte koppen, eerst in de uitzending, later in de kranten.
Nergens zag ik: Potver J en J, schaam je dood. Allebei !
Ga om tafel zitten en polder. Dat is een heel mooie Nederlandse traditie…

Dat heb ik bij deze recht gezet.

lees ook  Geef het een naam 

Like
1

Over de auteur

Felice

Felice

12 reacties

Geef een reactie