Samen om tafel : het is niet zo gemakkelijk….#TwanHuys

aan tafel

Een paar dagen terug keek ik RTL late night, ja ik heb ook wel eens niks te doen. Aan tafel zat mevrouw Jenny Douwes, de heldin van het vrije Friesland en woordvoerster van de blokkeerfriezen. Op de eerste rij zat Jerry Afriyie, de held van het Niet-zwarte Pieten.

Twan nodigde Jerry uit aan tafel, heel duidelijk tegen de zin van Jenny in, maar ze bleef zitten en liep niet weg. Dit in tegenstelling tot wat ze had aangekondigd.
Zo zaten de beide opponenten samen om tafel…

Natuurlijk, het was te verwachten: de hele wereld, herstel: heel Nederland, viel over het gebeuren heen. Ik hoef ook vast niet uit te leggen dat er twee kampen waren.
Het was hier te kort en daar te breed.

De advocaat was onbetrouwbaar, Twan was onbetrouwbaar, Jenny was dom, Jerry was dom…
Geloof me, ik heb het niet gelezen, ik had aan de koppen genoeg.

Wat ik al die tijd miste, wat ik niet begreep in deze hele discussie, was dat niemand boos was omdat de beide partijen het gewoon niet voor elkaar kregen een gesprek te voeren. Ze zaten daar aan die tafel hun standpunten voor de honderdste  keer te herhalen. Dat is toch beschamend!

Nergens kwam ik echter koppen tegen die zeiden: J en J moeten zich schamen, dat ze daar als twee kleine kinderen ruzie zitten te maken.Misschien niet helemaal de juiste opmerking gezien het feit dat het over een kinderfeestje gaat, maar enfin, jullie begrijpen me wel.

Dat zit daar maar tegen elkaar te vitten, zonder naar elkaars argumenten te luisteren. Ze deden een spel: wie kan hier het hardste roepen: racisme en Friese waarden.

Weet je wat tot voor kort een Nederlandse waarde was (ook in Friesland)? Dat we met elkaar de zaak probeerden op te lossen. Dat we met behoud van waardigheid elkaar tegemoet konden komen, dat we elkaar wat  gunden.

Ik zag alleen maar verhitte koppen, eerst in de uitzending, later in de kranten.
Nergens zag ik: Potver J en J, schaam je dood. Allebei !
Ga om tafel zitten en polder. Dat is een heel mooie Nederlandse traditie…

Dat heb ik bij deze recht gezet.

lees ook  Geef het een naam 

like Like
Love
1
12 antwoorden
 1. Irma ten Napel
  Irma ten Napel zegt:

  Ik heb de uitzending niet gezien, maar ik begreep dat er afspraken waren gemaakt waar meneer TwanHuys zich niet aan heeft gehouden. Vooral om deze discussie dus niet weer te starten aan tafel, live op televisie. Hij dacht waarschijnlijk aan de kijkcijfers…

  Beantwoorden
 2. Luc van de Wiel
  Luc van de Wiel zegt:

  Als er sprake wil zijn van een discussie, betekent dat je naar elkaar moet luisteren. Als je dat niet doet, kom je nooit nader tot elkaar. Maar ik heb de indruk dat beide kampen dat ook niet willen. Zinloos, dit.

  Beantwoorden
 3. Irene
  Irene zegt:

  Ik heb de uitzending ook gemist, maar er uiteraard veel over gehoord. Ben het helemaal met je eens, de dialoog is volkomen verstrikt geraakt in een kinderachtig welles nietes spelletje.

  Beantwoorden
 4. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Wat een gemiste kans ook om tot een goed gesprek te komen. Ik heb het niet gezien, maar ik denk dat ik er daar maar blij om ben….

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)