Kattenbakken enzo

kattenbakken

Ik heb katten. 3 stuks. Ron van 10, Frans van 9 en Fien van 6. Ik heb ook kattenbakken twee stuks. Het verhaal gaat dat je eigenlijk het aantal kattenbakken moet afmeten aan het aantal katten én nog een extra kattenbak erbij moet zetten. 4 kattenbakken dus. Vier. Vier!!! Dat is best veel. Anyways, ik heb er 2 en dat gaat prima. Mijn katten snappen het! Ik heb een rode kattenbak van Simon’s Cat. Hartstikke leuk, met tekst en een dakje erop.

Nu staat alleen de felrode onderkant van de bak in de bijkeuken omdat het dakje irritant is met leeghalen. Heb ook een luxe bak gehad, een zelfreinigende kattenbak, volgens de beschrijving dan. Aangezien ik altijd op zoek ben naar meer tijd om niks te doen leek me dit ideaal. Ik kan jullie verklappen: het reinigt zichzelf NIET. Dus, verkocht via good ol’ Marktplaats en zelf weer aan de oldskool (katten)bak.

Gootjes in kattenbakken.

Vorig jaar heb ik er een groene bijgekocht. Een (goed)koopje bij de Welkoop. Gewoon een onderkant. Waar ik bij de koop niet op heb gelet is het gootje dat er in zit. Aan de zijkanten, door de hele bak heen, loopt een gootje. En dat is me toch een bizar idee. Want mijn katten doen hun behoefte (bijna) nooit in het midden maar altijd aan de kant. En probeer dat plasje er maar eens uit te halen, vanuit het gootje zonder dat het grit uit elkaar valt. Ik heb klonterend grit van BioKat’s waar ik enorm blij mee ben maar dit kan niet tegen een gootje op. In de Simon’s Cat bak zitten vier verdiepingen, in de hoeken.

En je raadt het al, daar ligt eigenlijk 8 van de 10 keren een plasje, ook niet goed eruit te halen. Ik vraag mij daarom ook af of de makers van de kattenbak ook zelf een kat hebben (gehad) en of zij hun type kattenbak eerst op hun eigen kat(ten) hebben getest alvorens het op de vrije markt te slingeren. Ik denk het niet.

Scheppen

De vrije markt. Ook zoiets moois. Iedereen kan er maar dingen opgooien die, naar mijn mening, niet van tevoren zijn getest. Poepscheppers bijvoorbeeld. Ik heb een exemplaar met enorme gaten erin. Hiermee kan je zelfs met de allergrootste precisie geen plas uit de bak scheppen, alles valt er zo doorheen. Ook heb ik er een met een steel van zo’n 40 cm. Uiterst onhandig. Deze scheppen liggen al een tijdje in het kattenbakscheppen-laatje.

Niet meer uitstellen

Alweer wat jaartjes geleden had ik een ideale schep. Deze zat bij een kattenbak (deze had geen gootjes maar heb ik, stom, stom, stom, ook verkocht via Marktplaats). Deze schep was perfect. Korte steel, kleine gaatjes waar het nog bruikbare grit doorheen viel. Maarrrr…..op een kwade dag schepte ik te enthousiast en deze schep brak. Al meerdere keren heb ik op het punt gestaan om gewoon die kattenbak weer te kopen, al was het alleen al voor het schepje.

Vorige week realiseerde ik me dat ik ook die goot-loze kattenbak nodig heb om echt gelukkig te zijn. Ik besloot ‘m te kopen maar…inmiddels nergens meer te vinden. Daarom ga ik voor wat mijn koop(jes)gedrag betreft, niet meer uitstellen. Zojuist was ik bij de Action voor een I-pad lader en ben thuisgekomen met een I-pad lader, batterijen in alle soorten en maten, kleedjes, kaarsjes, een bloempotje, apenkoppen, kleurboeken, eenhoorn-knuffel, eenhoorn-ballonnen, een sierkussentje en glitter tubes. Ik ben tevreden.

 

lees ook : Ik ben een niet sportspersoon

like Like
Love
1
20 antwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Dankjewel! Haha, apart hè? Ik ben ook al zeker wel aan nummer vier en vijf bezig. Maar deze zijn prima, tenzij natuurlijk dat ene gootloze modelletje ooit nog eens voorbij komt:-)

   Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ja, klopt. Ik ben ook nog nooit de winkel uitgelopen met alleen dat waarvoor ik er binnenliep. Dat geldt overigens voor meer winkels, waaronder de supermarkt, haha.

   Beantwoorden
 1. Kevin
  Kevin zegt:

  Ik ben helaas allergisch voor katten. Vriendinnen hebben die wel, maar kan ik helaas niet aaien. Dus zou niet weten wat voor klus het is hahaha

  Beantwoorden
 2. Sandra
  Sandra zegt:

  Kattenbakken verschonen…helse klus weet ik nog van vroeger toen ik thuis woonde en onder deze ene voorwaarde een kat mocht hebben van mijn ouders ;) Tegenwoordig dus te verkrijgen in alle soorten en maten..handig!

  Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Haha, verschonen doe ik nu nog es een keer per maand. In de zomer gebruiken ze de omliggende tuinen als kattenbak (en gelukkig ook vrij regelmatig mijn eigen tuin) dus hoef de bakken niet vaak schoon te maken. Straks als ik er wat vaker iets moet uithalen, maak ik de bakken weer eens per week schoon. Het aanbod is inderdaad vrij divers, met én zonder gootjes!

   Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ja, superwinkel. Ik koop er van alles en nog wat. Ideaal. Ga er vaak met mijn nichtje heen voor knutselspulletjes en leesboeken (bijna alle boeken van Tip de Muis:-))

   Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Ik had de bovenkant erop toen ik nog in mijn appartement woonde, daar stond de bak in de keuken en vond ik het zonder bovenkant niet zo fris. Nu staat ie gewoon in de bijkeuken dus uit het zicht. Hmm….bij onze Action heb ik nog nooit een kattenbak gezien. Zonder gootjes?

   Beantwoorden
  • Nori78
   Nori78 zegt:

   Die van mij ook hoor. Ik haal er een keer per week es wat uit maar ze blijven er gewoon staan, ook al heb ik al ontelbaar keren geroepen dat ze naar de garage gaan:-) Straks als het wat kouder wordt zullen ze wat vaker worden gevuld, vermoed ik.

   Beantwoorden
 3. Lizzie | Globalizious
  Lizzie | Globalizious zegt:

  De namen van je katten vind ik echt fantastisch. Ik hou echt van katten, ben helaas allergisch dus voor mij geen optie voor thuis.. jammer hoor. Ergens anders kan ik nooit van ze afblijven!

  Beantwoorden
  • Nori
   Nori zegt:

   Ja, superwinkel! Je krijgt nog net geen geld mee. En helaas, hier hebben ze geen kattenbak! Toch maar goed in de gaten houden, het gootloze aanbod?

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)