Geef toe dat je seks had…

seks

Whoopi Goldberg roept in het kader van #MeToo vrouwen op om gewoon toe te geven dat ze seks hadden met een filmbaas om een rol of een Award te krijgen.

In eerste instantie dacht ik: “Je zal daar gek zijn. En voor de rest van je leven voor slet uitgemaakt worden zeker ”. En terwijl ik dat dacht, realiseerde ik me hoe ook ik – vrijgevochten tante die ik dacht dat ik was – doordrenkt ben van onze cultuur. Een vrouw die met een man slaapt om een gunst, is een slet.
Hoe heet de man die gunsten verleent in ruil voor seks?? Juist, onze taal heeft er geen woord voor… Niet eentje.

Het idee van Whoopi: laat alle vrouwen die seks hebben gehad met een of andere bobo gewoon zeggen: “Dat klopt, ik ben daar naartoe gegaan en heb seks gehad met die lelijkerd zodat ik een Oscar of een Tony kon winnen, is best wel geniaal.

Het is geen beschulding

Het is geen beschuldiging, het is gewoon de vaststelling van een feit. Je laat gewoon de overeenkomst zien: Ik gaf seks, ik kreeg een rol.
Mannen hoeven zich dus helemaal niet te verdedigen, ze worden niet aangevallen, niet in staat van beschuldiging gesteld…
Oké, het is misschien een heel klein beetje vervelend….een tikkeltje…dat de wereld weet dat jij die mooie meid helemaal niet voor “niks” gekregen hebt.
Dat het je machtspositie was, die haar tussen je lakens deed belanden. En niet je charme.

Ze weten het wel…?

“Kom op”, zul je zeggen, “dat weten die mannen heus wel”
Ik waag het te betwijfelen. Het is bewezen dat de mens zichzelf echt ALLES kan wijsmaken.
En als de lelijkerd in kwestie wel weet waarom hij de dame kreeg, dan wil hij beslist niet dat de hele wereld het weet…

Kortom als vrouwen gewoon luid en duidelijk zeggen: Ja hoor, ik had seks met die engerd, want ik wilde die of die rol, dan gaan mannen, lijkt mij, wel drie keer nadenken voor ze een vrouw na afloop van het diner, bij zich op de kamer uitnodigen….

En als alle vrouwen er volstrekt open over zijn, zijn het er zoveel, dat slut shaming niet meer te doen is. Daar zijn we dan ook vanaf.

Blijft er nog een probleem over. Hoe noemen we mannetjes die seks willen in ruil voor een gunst??
Want tegen een heel klein beetje dat-soort-mannetjes-shaming, heb ik om de een of andere reden heel weinig bezwaar….

lees ook : over liefde en zo..

of vakantie

like Like
Like
1
10 antwoorden
 1. Danielle
  Danielle zegt:

  Ik vind sowieso dat er eigenlijk helemaal geen naam voor hoeft te zijn, want wanneer ben je een slet? Als je met iemand naar bed gaat om iets gedaan te krijgen? Als je met meerdere mannen (ofwel vrouwen) naar bed gaat? Maar hoeveel moeten dat er dan zijn? Zolang seks met goedkeuring van twee kanten en met respect gebeurd, dan maakt het in mijn ogen niet uit om welke reden, hoevaak, met hoeveel verschillende mensen (al dan niet tegelijk) en welke standjes daarbij aan bod komen. Dus misschien hoeft er voor een man helemaal geen naam te zijn, maar moet de naam voor vrouwen ook gewoon geschrapt worden :)

  Beantwoorden
 2. Mama Isidore
  Mama Isidore zegt:

  Het einde van slut shaming, dat zou nog eens wat zijn. Ik denk dat een man ook gewoon een slet is als je per-se een naam wilt geven aan het beestje.

  Beantwoorden
 3. Wendy Schuchmann
  Wendy Schuchmann zegt:

  Ik vind niet dat de vrouwen in deze kwestie iets ‘moeten’, maar de mannen. Namelijk respect tonen voor grenzen en integriteit.

  Beantwoorden
 4. Amina
  Amina zegt:

  Hmmm…vind ik lastig dit…er zijn namelijk genoeg gevallen bekend van vrouwen en mannen (kijk naar het Kevin Spacey verhaal) die overvallen zijn door filmbazen die al snel onder valse voorwendselen aan hun begonnen te zitten…dat is aanranding…en dan is er van een favor for a favor echt geen sprake…

  Beantwoorden
  • Felice Veenman
   Felice Veenman zegt:

   ik vind het ook een lastige…maar lastige dingen moet je niet uit de weg gaan.
   Mannen, die zich opdringen en zich andersinds liederlijk gedragen mogen direct worden aangeklaagd van mij.
   Maar wat doen we met dat grijze gebied? Waar een filmbaas een actrice uitnodigt op zijn kamer?? Daar vind ik het advies van Whoopi best geschikt voor.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)