Vakantie, even er lekker tussen uit ( fictie)

even er tussen uit

Even er tussen uit..

Hij zette het potje appelmoes vast tussen de twee blikken witte bonen in tomatensaus.
Deed het deurtje van het kastje dicht en schudde er even licht aan.
“Nee”, hij hoorde niks vallen. Alles stond stevig en zou zelfs een keiharde noodstop doorstaan.

Voor alle zekerheid bond hij toch maar weer het gebruikelijke elastiekje tussen de twee kastdeurtjes.
ZO ! Nu was hij echt zeker van zijn zaak.

Nog even een laatste controle: de handdoeken: rechts boven, de lakens: links boven. De strandstoel: in de ruimte onder het bed. De pannen in het kastje onder het aanrecht, verankerd met theedoeken. De levensmiddelen met voldoende voorraad voor de eerste drie dagen in de 2 kastjes boven het aanrecht. De bezem, emmer, stoffer en blik: in de kast naast de deur, stevig verankerd met 20 rollen wc papier.

Hoe vaak had hij die grap al moeten horen : “kramperen, met je rol wc-papier over de camping, zeker.”

De Italiaanse camping

“Ja natuurlijk , met je rol wc papier over de camping! Die grappenmakers hadden zeker nog nooit Italiaans wc-papier gebruikt! Nee, dat was hem na de eerst keer kamperen in Italië niet meer overkomen”

Met een tevreden blik, keek hij zijn caravan rond: zijn huisje voor de komende drie weken. Het was schoon, het was netjes en alles stond op zijn plaats. Hij sloot de deur zorgvuldig af. Weliswaar waren ze hier in de Achterhoek gastvrij en was er zelden een achterdeur op slot, een mens wist het maar nooit.

Stel je nu toch eens voor dat een af andere zwerver ( aan buitenlander durfde hij niet eens te denken) zijn caravan uitzocht als slaapplek…

De route

Om zich zelf op andere gedachten te brengen, zette hij de laptop aan en haalde de routebeschrijving naar Porto Garibaldi van vorig jaar tevoorschijn. Zorgvuldig controleerde hij alle gegevens op zijn papier met de laatste gegevens uit de computer. Mooi, er was niets veranderd. Hij kon met een gerust hart morgen de TomTom aanzetten. Zijn reservering zat al in zijn handschoenen kastje. Hij boekte bij het afrekenen altijd direct voor het volgend jaar. De enige manier om er zeker van te zijn dat je precies het plekje had, wat je wilde hebben.

even er tussen uit

En dat had hij. Al 17 jaar. Met een tevreden zucht sloot hij zijn laptop. “Tijd om naar bed te gaan”, besloot hij. Morgen een lange dag met veel kilometers voor de boeg. Tot zijn favoriete stop in Unterschliessheim.
Vakantie ! Even lekker uit de sleur. Hij had had er zin in.

lees ook eens : sneeuw

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)