Over de Powervrouw en de Pin-up

powervrouw

Wat is nou een powervrouw, weet jij het?

In de Gelderlander staat een interview met Natalie Cleton uit Elst: ze wil Miss Pin-up worden. “Ik sta voor vrouwenpower” zegt ze.

Die uitspraak verwonderde me. Pin-ups associeer ik persoonlijk eerder  met vrouwenonderdrukking dan met vrouwenpower. Geïntrigeerd lees ik het artikel. Pin-up zo leer ik, staat niet langer voor een schaars geklede dame, die uitvergroot aan de muur hangt. Dat is iets van de 40-er en 50-er jaren. De jaren dat bloot niet kon en dus spannend was.

De moderne pin-up kiest een kledingstijl die ze mooi vindt en gaat daarmee op de foto. Het staat voor je goed voelen in je eigen vel. Een positief levensgevoel kortom: vrouwenpower, aldus Natalie.

Wat is nu een powervrouw ?

Kijkend naar mijn eerste reactie, is het voor mij dus niet je lichaam schaars gekleed etaleren op een poster.
In tweede instantie vraag ik me af, of dat niet heel erg kortzichtig van mij is. Tenslotte als een vrouw in bikini op een poster wil gaan staan en daar – naar ik hoop – veel geld mee verdient, dan moet ze dat toch zeker zelf weten.
Als het gaat om bijna blote vrouwen op plaatjes, hebben we toch vaak het gevoel, of moet ik zeggen, weten we, dat het hier niet zozeer om een wens van haar, maar om een wens van hem gaat. Onder mijn vriendinnen heb ik er niet een die met enige regelmaat de Playboy aanschaft, om maar een voorbeeld te geven.
Hoe ik ook mijn best doe, ik zie er geen powervrouw in.

Is een powervrouw dan iemand die een positief levensgevoel heeft en die draagt waar ze zin in heeft? Geloof ik eigenlijk ook niet. Je kan een eerste klas watje zijn met een onverwoestbaar positief levensgevoel. Als je er al trots op bent dat je aandurft aan te trekken waar je zin in hebt, vraag ik me af of je nog energie over hebt voor andere zaken.

powervrouw

Hoe je nu exact een powervrouw moet definiëren, ik ben er nog steeds niet uit, maar dat het met uiterlijk niks van doen heeft, dat weet ik zeker.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)