fbpx
Winkelstraat

Slapen? Ik kan er een boek over schrijven.

matras
Felice
Geschreven door Felice

Over slapen en plafonddienst en een  fijne matras

Ik was echt een kampioen niet-slaper. Dat wil zeggen, ik ging naar bed en viel in slaap, net als ieder normaal mens. Na twee uur werd ik wakker. Soms sliep ik weer in, maar meestal was ik veroordeeld tot plafond dienst. Uren kon ik wakker liggen.

Denk niet dat ik niet alles heb geprobeerd. Schaapjes tellen of katten of honden. Rustig diep adem halen, ontspanningsoefeningen, meditatie. Even eruit voor een glaasje warme melk. Onder het motto: “als je niet kan slapen, wil je niet slapen” de afwasmachine uitruimen, een boekje lezen, een cryptogram oplossen…

Het hielp allemaal niks.

Tot ik op een dag bedacht dat het allemaal tussen mijn  oren zat. Ik maakte me gewoon veels te druk.
Geloof het of niet, maar ik begon tegen een uurtje of negen in de avond met mijn laptop uit te zetten. Ik vertel mezelf dat de dag voorbij is en dat ik zo lekker ga slapen. Dan kruip ik op de bank met een boekje en tegen elf uur kruip ik tevreden mijn bed in. En slaap als een roos.

matras

Mijn matras kan beter

Nu ik weer zo lekker slaap, begin ik andere dingen op te merken: mijn matras is best wel oud en best wel doorgezakt. Tijd om eens naar een nieuwe uit te kijken. Want het is zonde om wel lekker te slapen, maar niet 100% fit op te staan.

Een matras kopen is een heel werk. Ik ben gelukkig al jaren lid van de consumentenbond, dus daar ga ik altijd te rade. Eerlijk en onafhankelijk advies is goud waard, dus waarom zeuren over die paar tientjes die je voor dat lidmaatschap moet betalen?

Dan moet je dingen beslissen die je alleen zelf maar weet: harde of zachte matras, welk materiaal, heb ik ook een nieuwe lattenbodem nodig en wil ik een topdek matras? Ik wil dat altijd. Het beschermt mijn matras en dat vind ik prettig. Je kan ze vaal wassen of desnoods vervangen en dat vind ik lekker fris.

Over topdekmatrassen gesproken  de Topdekmatras van Matrasaanhuis.nl zijn heel goed. Kijk die heb ik inmiddels, nou de rest nog.

Like

Over de auteur

Felice

Felice

Geef een reactie