Slapen? Ik kan er een boek over schrijven.

goede matras

Over slapen en plafonddienst en een  goede matras

Ik was echt een kampioen niet-slaper. Dat wil zeggen, ik ging naar bed en viel in slaap, net als ieder normaal mens. Na twee uur werd ik wakker. Soms sliep ik weer in, maar meestal was ik veroordeeld tot plafond dienst. Uren kon ik wakker liggen. Er moest echt iets gebeuren.

Ik begon met de aanschaf van een Topdekmatras van Matrasaanhuis.nl . Die zijn namelijk heel goed. Die heb ik inmiddels, nou de rest nog.

Van alles heb ik geprobeerd. Schaapjes tellen of katten of honden. Rustig diep adem halen, ontspanningsoefeningen, meditatie. Even eruit voor een glaasje warme melk. Onder het motto: “als je niet kan slapen, wil je niet slapen” de afwasmachine uitruimen, een boekje lezen, een cryptogram oplossen…

Het hielp allemaal niks.

Tot ik op een dag bedacht dat het allemaal tussen mijn  oren zat. Ik maakte me gewoon veels te druk.
Geloof het of niet, maar ik begon tegen een uurtje of negen in de avond met mijn laptop uit te zetten. Ik vertel mezelf dat de dag voorbij is en dat ik zo lekker ga slapen. Dan kruip ik op de bank met een boekje en tegen elf uur kruip ik tevreden mijn bed in. En slaap als een roos.

Mijn matras kan beter ?

Als je dus – net als ik – zoekt naar een manier om weer te goed te slapen, kan je bovenstaande technieken uitproberen, maar denk ook eens aan een nieuwe goede matras.

Een goede matras kopen is een heel werk. Ik ben gelukkig al jaren lid van de consumentenbond, dus daar ga ik altijd te rade. Eerlijk en onafhankelijk advies is goud waard, dus waarom zeuren over die paar tientjes die je voor dat lidmaatschap moet betalen?

Dan moet je dingen beslissen die je alleen zelf maar weet: harde of zachte matras, welk materiaal, heb ik ook een nieuwe lattenbodem nodig en wil ik een topdek matras? Ik wil dat altijd. Het beschermt mijn matras en dat vind ik prettig. Je kan ze vaak wassen of desnoods vervangen en dat vind ik lekker fris.

Genoeg tips voor nu! Ik wil tenslotte niet slaapverwekkend worden…

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)