Sneeuw, sneeuw en nog meer sneeuw.

sneeuw

Ze vervloekte zich zelf: hoe had ze ooit kunnen bedenken dat het leuk zou zijn om in een land te wonen waar sneeuw viel ? Hoe had ze zich zo gek kunnen laten maken, door plaatjes en films ? En door haar moeder, die in de winter altijd zuchtte dat er niets zo heerlijk was als een echte strenge winter??

De tomaat in de sneeuw

Ze glibberde met haar tas vol boodschappen een eindje verder, nam een stap en verloor haar evenwicht. Een eigenwijze tomaat rolde de sneeuw in.
“Shooooot”, schold ze in haar moerstaal.
Vallen was al zo onelegant, maar de bittere ervaring had haar geleerd dat opstaan nog een stukje erger was.
Elegant opstaan terwijl je  in de sneeuw op een glibberige straat lag…Hoe deden die Zweden dat?
O nee, die vielen niet. Die kregen evenwicht met hun DNA mee.

Opstaan

Ze zuchtte, keek speurend over de straatstenen. Nee er lag nergens een verraderlijk stukje ijs. Ze kon het er op wagen. Ze trok een gezicht van “wiedoetmewat” en hees zichzelf overeind. Het lukte zomaar in een keer!
Die tomaat moest het maar bekijken. Een dramatische toets rood in een veld van wit en grijs. Ze vond het best.
Ze rechtte haar rug, deed of vallen haar dagelijks werk was en zette de volgende stap.

Hallo, hallo !!

Hallå! Hallå ! hoorde ze achter zich. Ën nogmaals dringend hallå. Ze besloot te doen of ze het niet hoorde. Die Zweden waren keurige mensen, dat wist ze ook wel. Ze lieten nog geen snoeppapiertje slingeren. Laat staan een tomaat.
Ze had dat ding moeten opruimen, dat wist ze ook wel. Maar ze had er geen zin in. Weet je hoe makkleijk je uitglijdt, als je je bukt om iets op te rapen??Nee, het was best. Ze deed wel of ze gek was.

Hallå! Hallå ! het begon nu wel heel dringend te klinken. Jeeeeetje wat konden mensen een drukte maken over een tomaat in de sneeuw zeg.
Er tikte iemand op haar schouder, ze draaide zich om,gleed uit en lag op de grond.Maar het hinderde niet. Ze keek recht in de mooiste blauwe ogen die ze ooit gezien had. En in zijn hand had de eigenaar van die ogen haar portemonnee …

Lees ook : Kerst the day after

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)