Toenemende interesse van vrouwen in de iGaming branche in België

professionele vrouwelijke gamers

Wist jij dat er steeds meer professionele vrouwelijke gamers komen?

Terwijl gamen voorheen vooral als een mannending gezien werd, zijn ook steeds meer vrouwen hier geïnteresseerd in. Bovendien doen die vrouwen dit ook helemaal niet slecht, want vrouwen raken ook steeds beter vertegenwoordigd in de e-sport. Er zijn dus steeds meer vrouwen die zo goed zijn in een bepaalde game dat ze zich aansluiten bij een professioneel team. Ben jij benieuwd waar je aan terug kunt zien dat steeds meer vrouwen interesse krijgen in het gamen? Wij hebben verschillende feitjes voor je verzameld.

Professionele vrouwelijke gamers

Er verschijnen steeds meer professionele vrouwelijke gamers. De term professionele gamer klinkt voor veel mensen misschien een beetje gek in de oren, maar gamen kan wel degelijk heel serieus zijn. Er valt namelijk ontzettend veel geld te verdienen met bepaalde games. Zo is er met het spel League of Legends bijvoorbeeld gigantisch veel geld te verdienen. Er zijn mensen die hier dagelijks heel wat uurtjes insteken. Tegenwoordig zijn er ook professionele teams waar vrouwen in spelen. De vrouwelijke pro-gamers beperken zich overigens niet alleen tot League of Legends.

Gokken wordt steeds populairder onder vrouwen

Ook online kansspelen worden steeds populairder onder vrouwen. Er zijn veel vrouwen die geld verdienen met online kansspelen in België. In België zijn online gokwebsites in de legaliteit beland. In Nederland is dit niet toegestaan, hier komt wel verandering in want in 2020 is dit namelijk wel legaal. Dit betekent dat waarschijnlijk ook Nederlandse vrouwen steeds meer gebruik zullen gaan maken van online gokplatformen. Het is mooi om te zien dat er zoveel vrouwen actief zijn op deze websites.

De toekomst

Het is te verwachten dat vrouwen in de toekomst nog meer zullen gaan gamen. De huidige generatie vrouwen gamet al bijna net zoveel als mannen. De verschillen op dit gebied lijken steeds kleiner te worden, waardoor we verwachten steeds meer vrouwelijke pro-gamers te zien. Misschien zullen er in de toekomst zelfs veel teams bestaan die uitsluitend bestaan uit vrouwelijke gamers. Het is erg interessant om te kijken wat de toekomst zal zijn voor de vrouwelijke gamer. Nederlandse vrouwen zullen naar verwachting, net als de mannen overigens, steeds meer gebruik gaan maken van online gokplatformen. Sinds de nieuwe wet KOA is de Nederlandse wetgeving op dit gebied namelijk een stuk soepeler. De komende tijd zullen de meeste mensen er echter voor kiezen om te gokken via Belgische websites.

lees ook eens: naar Amerika

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)