Hoera naar Amerika, maar heb ik nu een visum nodig of een ESTA?

esta

Ik heb inmiddels al wat paspoorten versleten, wanneer ik zo’n ding moet verlengen dan lever ik hem netjes in. Op een paspoort na…. Het paspoort met mijn visum naar Amerika.
Ik was zeventien toen ik naar Amerika ging, achttien toen ik terug kwam. Ik zou best nog een keertje terug willen. Nu samen met manlief. En dan een flinke roadtrip maken.
Wanneer zulke overwegingen door mijn hoofd beginnen te spelen, maak ik ze graag concreet.
Amerika….wat heb ik daar allemaal voor nodig? Moet ik daar nog steeds een visum voor aanvragen? Ik heb laatst ook iets gelezen over een ESTA, wat is eigenlijk het verschil?

esta

Het is niet erg ingewikkeld:

In principe dient iedereen die niet de Amerikaanse nationaliteit heeft en naar de Verenigde Staten wil reizen, een visum of een ESTA aan te vragen. Kortom zonder geldige reispapieren kom je Amerika niet in.

Hoe lang blijf je in Amerika?

Het antwoord op die vraag bepaalt of je een visum nodig hebt of een ESTA.< Wil je langer dan 90 dagen in Amerika verblijven? Omdat je bijvoorbeeld in een scholieren uitwisselingsprogramma zit, of omdat je er een jaartje gaat werken, of gewoon omdat je nog niet weet wanneer je terug gaat? Dan heb je nog steeds een visum nodig. Blijf je korter dan 90 dagen in Amerika? Dan kan je een ESTA aanschaffen

Wat kost een visum?

Ik ben nogal van de centjes ( zoals jullie weten ) Dus de eerste vraag die zich opdringt is : wat is het voordeligst?
Dat is een vraag die minder eenvoudig te beantwoorden is dan het lijkt ( dat zal ik je zo laten zien )
Maar begin  voor een visum maar te rekenen bij €100. En sta niet verbaasd te kijken bij een veelvoud hiervan.

Zaken waar je rekening mee moet houden als je een visum aanvraagt

Welke zaken zijn echt belangrijk wanneer je een visum voor Amerika wil aanvragen

 1. Het allerbelangrijkste is – denk ik toch we -l dat je je moet realiseren dat je ook met een visum, niet automatisch Amerika binnenkomt. Een douane kan bij de grens vragen stellen: wat je komt doen, hoe lang je van plan bent te blijven, waar je gaat logeren…En op basis van die antwoorden je de toegang tot de VS alsnog ontzeggen.
 2. Er zijn veel verschillende soorten visa. In principe vallen de visa uiteen in twee soorten. Visa voor mensen die tijdelijk naar Amerika willen. En visa voor mensen die zich daar voorgoed willen vestigen.
 3. Als ik eerlijk ben: er zijn een heleboel verschillende vormen van een visum. En daarbij maakt het een enorm verschil of je voor zaken  komt, of voor studie of als toerist, of voor familie, of voor een combinatie van deze dingen.
  Zo heb je bijvoorbeeld een J visum: voor au-pairs en studenten in uitwisselingsprogramma’s en L visa: voor mensen die buiten Amerika wonen maar wel werken voor een Amerikaans bedrijf. En zo kan ik nog wel eventjes doorgaan. ( Begrijp je nu dat de kosten voor een visum verschillend kunnen zijn?)

Zaken waar je rekening mee moet houden als je een Esta  aanvraagt

Welke zaken zijn echt belangrijk wanneer je een Esta voor Amerika wil aanvragen

1 Het aller, aller belangrijkste is wel dat je als je geen visum hebt je wel een ESTA moet hebben, anders kom je gewoon Amerika niet in. Kijk zo eenvoudig is het…
2 Je moet het online aanvragen, het is vrij snel gepiept, maar…pas op! Doe het zorgvuldig! Een eenvoudig typefoutje bij het overnemen van je paspoort gegevens kan al voor problemen zorgen.
3 Je hebt de ESTA meestal binnen 72 uur in huis

esta

Wat is een ESTA ?

ESTA staat voor Electronic System for Travel Authorization, of ESTA is een online applicatie systeem. Het werd ontwikkeld door de Amerikaanse overheid om de veiligheid van het land te versterken. Een ESTA kan worden aangevraagd door inwoners uit de volgende landen  Andorra, Australië, Oostenrijk, België, Brunei, Chili, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, IJsland, Ierland, Italië, Japan, Letland, Liechtenstein , Litouwen, Luxemburg, Malta, Monaco, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, San Marino, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk.

Je ziet: wij Nederlanders behoren tot de happy few.

Wat Kost een  ESTA ?

Een ESTA kost ongeveer €15,00 euro. Je ESTA kosten worden wat hoger als je het door een gespecialiseerde organisatie laat doen. Maar dat heb ik er graag voor over, dat. scheelt mij gewoon heel veel stress. Want een typefoutje is snel gemaakt…

lees ook eens : whoep whoep,lang leve de elektrische fiets

of incontinentie negeren is zinloos

like Like
1 antwoord
 1. Janet
  Janet zegt:

  Poeh, wij kwamen er op Schiphol achter dat de ESTA van mijn vriend niet geldig was. Ik had een typefout gemaakt. We hebben in alle stress nog tweemaal het formulier in moeten vullen.. op het nippertje konden we nog met het vliegtuig mee.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)