De vrouwelijke chef in mij….

De vrouwelijke chef in mij is best vaak stil…

Want als het gaat om het koken voor alle dag, sta ik echt niet vooraan. Dat huis-tuin en keuken koken….Ik vind het een beetje saai. Het kom zo terug… Maar als het gaat om de bijzonderen dingen, dan doe ik graag mee. Ik ben dol op broodbakkken( al dan niet met een machine ) en ik maak heerlijke verse pasta, al zeg ik het zelf…

vrouwelijke chef

Vroeger keek ik altijd met veel ontzag naar mensen die een fraai gerecht op tafel konden zetten. Dat waren nog eens chefs ( al dan niet vrouwelijke chefs )Inmiddels weet ik dat dat een kwestie van ervaring is en … juist ja, de juiste spullen.

Ik kan echt uren in een mooie kook-spullen winkel rondhangen. Maar ik heb nog een goede plek gevonden om de nieuwste snufjes op kookgebied te bekijken. De horecagrootkeukenshop. Grootkeuken shop zal je zeggen? Dat is toch meer iets voor restaurants? En niet voor een doodgewone huis tuin en keukenprinses?

Mooi wel dus! Ze hebben er de leukste tools en als je even goed kijkt, zie je allemaal fantastische keukenspullen, die zeker niet duurder zijn, dan in een gewone pannenwinkel. Ze hebben bijvoorbeeld heel handige multipannen vanaf 32 euro en dat is een heel leuk prijsje! Dat zijn nu nog eens zaken waar een vrouwelijke chef blij van wordt!

Bakblikken

Kijk ook eens bij de afdeling patisserie, zeker als je nog wat bakvormen nodig hebt. Die zien er namelijk prima uit ( ik persoonlijk hou van aluminium bakvormen) en voor die prijs koop je er rustig drie!
Ik hou er namelijk van om veel verschillende maten bakvorm in mijn kast te hebben staan.
Niets is namelijk makkelijker dan 2 verschillende cakes maken.

Je maakt genoeg basis beslag aan voor 2 vormen. Dan schep je de ene helft in het ene blik en roert daar bv kaneel en appel doorheen. Door de rest van het beslag roer je cacao. Stort de chocoladecake in een andere vorm en druk er walnoten in. Zet beide cakes tegelijk in de oven. En voila! De vrouwelijke chef, heeft haar best gedaan .

Lees ook : wie houdt er van strijken?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)