Stroop is voor de pannenkoek

stroop

Over stroop maar vooral over stroperige zaken.

Er zijn van die dagen, dat weten jullie allemaal, waarop HET gewoon niet wil.
Het begint al vroeg in de ochtend, ik kijk op de wekker en denkt: “Iekssss, halluf zes! Ik ga fijn verder slapen” En dat lukt dan niet. Ik luistert naar de vogeltjes en zeg tegen mezelf dat het toch zo heerlijk is, om naar dat gekwetter te luisteren. Wie het gelooft, gelooft het. Ik niet.

En dus besluit ik na een half uurtje om toch maar op te staan. En denkt bij mezelf dat het toch fijn is, zo vroeg op, dan krijg je veel gedaan. Dat kan in principe natuurlijk heel erg waar zijn. De morgenstond heeft goud in de mond, nietwaar? Maar diep in mijn hart weet ik: dit wordt een stroop dag.

Wat is een stroop dag

Een stroop dag is mijn persoonlijke aanduiding voor een dag waar alles uiterst traag verloopt. Niet dat er niks goed uit, dat niet. Maar het gaat allemaal uiterst traag…..En via vele omwegen.
Zo moet ik bijvoorbeeld even iets nakijken op de PC die op mijn kantoor staat, terwijl ik beneden net gezellig op mijn laptopje zit te werken. Goed ik loop naar boven, zet de PC aan, kom tot de ontdekking dat de naam die ik nodig heb nog beneden  naast het laptopje ligt.
Een beetje beweging kan nooit kwaad, denk ik bij mezelf ( wie het gelooft…) en  ik sjok naar beneden, prent de naam goed in mijn hoofd en ga terug.

je snapt het al…

Weer achter mijn PC wil ik inloggen in het programma dat ik nodig heb. Dat gaat niet. Ik heb een lang en ingewikkeld wachtwoord nodig. Dat staat in mijn wachtwoorden boekje. Ik heb twee wachtwoorden boekjes. Een boven en een beneden. Nu liggen ze allebei beneden…
Kijk, dat bedoel ik met een stroop dag

Dit is maar een van de vele voorvallen die zo’n dag tot een stroop dag maken. Geloof me, er zijn er veel en veel meer. Zo zonde van een dag. Stroop hoort op de pannenkoek en niet in mijn agenda…

like Like
LikeLove
2
7 antwoorden
 1. Jouvence
  Jouvence zegt:

  Erg leuk geschreven en herkenbaar! Ik heb ook weleens zo’n dag, al noem ik het een baaldag of ‘ik had beter in bed kunnen blijven’).

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)