Ik ben mijn peper kwijt en IETS slaat toe

IETS

Er zijn in een mensenleven van die dagen, waarin je je peper kwijt bent en je achterwerk ook niet kan vinden. Van die dagen dat IETS toeslaat.
Zo’n dag begint altijd doodnormaal. Ik sta op en denk: huppetee, aan de slag! Werk genoeg voor vandaag.

om goed te beginnen

Om de dag goed te beginnen, pak ik dan mijn opschrijfboekje, dit exemplaar is heel speciaal zoonlief  heeft hem voor mij meegenomen uit Spanje, maar daar gaat het nu even niet om. In dat boekje noteer ik alle things to do voor deze dag .
De lijst is lang, maar niet onoverkomelijk, de klussen zijn niet naar.

en daar is IETS


Maar dan….ken je dat….dan slaat IETS toe. Het is mij tot nu toe niet gelukt, IETS goed te definiëren. Laat staan dat ik haar kan verslaan.
Jullie kennen haar vast ook wel. Ze dwingt je er toe een tweede bak koffie te nemen, die vervolgens helemaal niet de beloofde energie oplevert. Dat doet IETS dus met je….de bitch.

een lintje

Vervolgens ga ik de afwasmachine uitruimen, terwijl dat helemaal niet op de to-do lijst stond. En als ik daar mee klaar ben, heb ik toch het gevoel dat ik wel een lintje verdiend heb.
In ieder geval heb ik geen energie meer om de woonkamer te stofzuigen, waar de logeerhond onbeschaafd heeft liggen verharen. Nee, zeg  het idee alleen al, je kan ook te ver gaan. Ik hoef de Nobelprijs voor het huishouden niet in de wacht te slepen tenslotte.

dat doet IETS dus..

Wat moet ik wel? Oooo jaaaa, er staat nog een to-do lijst in mijn mooie opschrijfboekje.
Ik kijk naar de lijst en vraag mezelf vol verbazing af, wie deze onzin bij elkaar verzonnen heeft..
Kijk, dat doet IETS nu met je. IETS zorgt ervoor dat je je peper volledig nergens meer kan vinden en dat je ook niet meer weet waar je billen zitten…

Dit zijn tijden die vragen om drastische maatregelen. Ik weet wat mij te doen staat. Ik pak een boterham en besmeer die stevig met boter, vervolgens smeer ik daar een nog dikkere laag pindakaas overheen. In tijden van nood moet je niet zuinig zijn en al helemaal niet aan je lijn denken.
Ik bestrooi de boterham met suiker. En eet hem met aandacht en smaak op.

En dat helpt. Ik garandeer het je

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)