Bed & Breakfast, Ik vertrek en het ontbijt…

bed & breakfast

Ik hou nu eenmaal van reality-tv tv.
Omdat alle reality-tv tv volgen zelfs mij teveel is, zoek ik altijd een serie uit.
( nou ja…twee ) Dit jaar mag Bed & Breakfast zich in mijn belangstelling verheugen.

Bed and Breakfast, zo lekker kneuterig

Ik vind het een heerlijk programma, zo simpel en kneuterig. Drie echtparen, met alle drie een eigen Bed & Breakfast, gaan een avondje bij elkaar logeren. Ze mogen zelf bepalen of ze de vraagprijs voor de kamer betalen of meer, of minder. Het echtpaar dat het meest bovenop hun normale kamerprijs krijgt, heeft gewonnen. Zo eenvoudig is het. Er is niet eens een ronde van winnaars tegen winnaars en dan een laatste ronde voor de Super Bed & Breakfast. Heerlijk relaxt dus allemaal.

De echtparen hebben allemaal hun zaakjes goed voor elkaar, natuurlijk spreekt het een je meer aan dan het ander. Maar er is geen sprake van de chaos die “Ik vertrek” ( een andere favo reality-tv serie van me van mij ) zo kenmerkt.
Ik kijk ( en met mij vele anderen ) naar “Ik vertrek” om hoofdschuddend te zeggen: “maar zo DOE je dat toch niet”. Naar een land gaan waar je de taal niet eens van geleerd hebt, een camping beginnen zonder dat je weet welke vergunningen je moet hebben…

Gezellig

Maar naar Bed & Breakfast kijk ik omdat het allemaal zo moeiteloos lijkt te gaan. Zo moeiteloos dat ik bijna ga denken: “Kan ik ook gaan doen als ik gepensioneerd ben. Gezellig en het levert nog wat op ook.”

En dan komt de dag van het ontbijt.

Een vriendin van me vliegt ( bijna letterlijk ) langs. Ze is drie dagen in Nederland ( ze woont in Spanje) samen met een Spaanse vriendin. Haar agenda is bommetje vol. Maar het zou zo leuk zijn als we elkaar toch nog even zouden zien…
En zo besluiten we dat ze, als ze om 8 uur in Nederland zijn geland, ze hier komen ontbijten.

En zo sta ik op die morgen een ontbijt klaar te maken. Ik kook met plezier en ontvang mijn vrienden met liefde. Maar …ik weet het niet…dat gepriegel met broodjes en plakjes kaas en een roerei…Het is zeg maar niet mijn ding…

En met een ontbijtje, ben ik van mijn Bed & Breakfast fantasie genezen…

like Like
9 antwoorden
 1. Rory
  Rory zegt:

  Erg leuk om te logeren, niet leuk om het zelf te doen. Niets voor mij ben ik bang. Ik ben best zorgzaam, maar ik vind het ook vermoeiend en veel energie kosten. Die besteed ik liever ergens anders aan :) Snap overigens wel dat het leuk is om naar te kijken. Ik geloof zelfs dat ik het ook eens een keertje had gezien.

  Beantwoorden
 2. Maaike
  Maaike zegt:

  Ik begrijp je helemaal haha zou ook niet zo mijn ding zijn. En dan hoefde je nu ng niet eens beddengoed te wassen en de kamer weer te poetsen ;)

  Beantwoorden
 3. Saar
  Saar zegt:

  Haha ja, ik vind het ook allemaal zo gezellig lijken telkens. Maar als ik bedden moet opmaken in het weekend dan heb ik het ook alweer gehad ;)

  Beantwoorden
 4. lodi
  lodi zegt:

  haha, ik snap je helemaal. Wij waren laast natuurlijk bij een B&B en toen zei ik ook ‘ wat leuk toch’, toch zou ik er zelf niet aan moeten denken. Steeds vriendelijk moeten zijn, alles opgeruimd, haha ik kijk wel naar de programma’s :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)