Spaar jij bonnetjes ??

bonnetjes

Wat zeg je als iemand vraagt: “spaar jij bonnetjes?”

Wedden dat je zegt: “Hmmmm… nouuuuu….eeehhh …jaaa”
Maar wat als iemand je de logische vervolgvraag zou stellen:
“En doe jij ook wat met die bonnetjes?? “ Je zou een tikkie rood worden en antwoorden: “Hmmmm..eeehh …nou ja…eigenlijk niks…”

Hier heb je mijn verhouding tot bonnetjes en zegeltjes in een notendop. Want ik ben een vrek. Dus als ik iets goedkoper kan krijgen, of liever nog: voor niks, dan doe ik mee! Zoals mijn broer altijd zegt: “als ik er een pen bij krijg vind ik het mooi” Daarom accepteer ik altijd en overal bonnetjes en stop ze in mijn portemonnee. En daar blijven ze dan zitten. Tot ik mijn portemonnee uitmest… En dan gooi ik ze weg.
Het is vooral het idee, denk ik. Dat ik iets voor niks zou kunnen krijgen…, als ik niet zo sloom was geweest.

In dit kader is mijn grootste irritatie de bon die je krijgt als je in een benzine station of het NS-station naar de wc gaat. Daar zit vijftig cent op, die je mag besteden in de kiosk. Tegen de tijd dat ik terug ben, heeft manlief al afgerekend. Ken je die? En dus stop ik dat bonnetje dan in mijn portemonnee…. Voor de volgende keer. En dan vergeet ik het ding. Als ik hem weer tevoorschijn haal, dan is hij verlopen.
En als ik op station er aan denk dat ik nog zo’n bon in mijn tas heb zitten (gebeurt een enkele keer echt wel) dan wil ik alleen een kop koffie. Die kost 2 euro. Om de bon te mogen gebruiken, moet je  2 euro 50 uitgeven…

Fanatiek bonnetjes sparen

Er zijn wel momenten dat ik fanatiek kan worden, hoor. Toen er een kind op kamers ging en de C1000 om-de-hoek een actie had waarbij je messen kon sparen. Prima messen. Kind heeft er een, ik heb er een. En mijn beste vriendin heeft er een (gevalletje van te fanatiek doorsparen)
Idem met handdoeken. Ook driftig voor gespaard. Prima handdoeken. Toen hadden we op een gegeven moment 6 lichtblauwe handdoeken. Veel te veel, ze waren nog van prima kwaliteit ook, de krengen wilden niet slijten…

Nooit voor gespaard.

Albert Hein is beroemd om zijn spaaracties. Volgens mij zit half Nederland aan een tafel gedekt met Wedgwood van Appie. En dat is nu precies de reden waarom ik het niet hoef. Ik ben graag origineel en uniek. Dus ik rommel mijn borden en schalen overal vandaan ( tot de kringloop aan toe).

Toch spaarde ik die bonnen wel. Ik maak er anderen weer blij mee. Als ik ze op tijd tevoorschijn haalde, dat moet erbij gezegd worden. Toen Appie de moeders z’n winkels in joeg met winkel en keuken en moestuin spulletjes, spaarde ik dapper mee. Voor de bijstandsmoeders die kinderen hebben die ook graag meedoen met hypes…

Zijn die spaaracties nu echt voordelig?

Echt niet! Ooit had de Lidl een actie met knuffeltjes. (hele leuke knuffeltjes, ik geef het meteen toe) Een snel rekensommetje leerde me dat je na besteding van 150 euro, een knuffel hebt! Bingo bofferd!
Kan je zeggen: ja boodschappen doe ik toch…Maar ik denk dan: ach twee pakken koekjes en een blik worst minder en je hebt er ook een (gewoon gekocht in een andere winkel).

Knullige zegeltjes

Weet je wat ik ook spaar en wat wel goed gaat? De bonnetjes op de kassabonnen van de Hoogvliet. Moet je uitknippen. En opplakken. Met lijm. En dan heb je een pak sap, of een doos thee. Maar ik doe het. Samen met manlief: knippen en plakken. Deze week zijn het hondensticks. Heeft hier iemand een hond?

lees ook: En wat heb je dan? Nog niks!!

like Like
13 antwoorden
 1. Laura
  Laura zegt:

  Ik spaar geen bonnetjes, maar wel vaak de zegels voor die special AH actie. Daardoor had ik gelijk, toen ik op mezelf ging wonen, alles wat ik in de keuken nodig had bij elkaar gespaard. Ideaal!

  Beantwoorden
 2. Sherry
  Sherry zegt:

  Leuke blog. Ik vind het wel leuk om te sparen maar het komt inderdaad duurder uit. Maar als je al veel boodschappen doet dan komt het niet zo duur uit. Ik zou niet speciaal gaan sparen.

  Beantwoorden
 3. Tom Outdoor
  Tom Outdoor zegt:

  Ik spaar geen bonnetjes!
  Het enige wat ik nu spaar is de voetbal plaatjes van de lokale voetbal vereniging.
  Maar ik ken ongeveer iedereen daarvan!
  Dus is dat leuk.
  Normaal spaar ik niet mee!

  Beantwoorden
 4. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik neem alle spaarbonnetjes aan, niet dat ik er zelf iets mee doe, maar misschien kan ik een ander er blij mee maken. Mijn moeder spaarde de LIDL knuffels, samen met twee buurvrouwen,dus de jongens hebben er nu een paar. Ik doe wel aan betaalde zegeltjes van de JUMBO.

  Beantwoorden
 5. Anja
  Anja zegt:

  Oh dat komt me bekend voor: wel voor sparen en dan helemaal vergeten. Sommige acties sla ik dan wel weer over, vooral als ik er echt niets mee heb

  Beantwoorden
 6. Irene
  Irene zegt:

  Ik ben precies zo, pak alles aan en doe heel soms mee met de actie als het me past. Voordeelkaarten, ook zoiets, meestal zeg ik nee. Gisteren moest ik even iets bij de Etos kopen, kom er eigenlijk zelden, maar de mevrouw achter de kassa was zo vriendelijk en ze heeft me dan ook zo’n voordeelkaart van de etos aangesmeerd. Ik moet hem alleen nog activeren, dat heb ik dan weer niet gedaan :)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)