Hoezo rondingen? door Cynthia Poen

rondingen

ik sta in mijn blootje voor de manshoge spiegel en kritisch bekijk ik mijn lijf. Hoofdschuddend zie ik de overduidelijke veranderingen aan dat lange lijf van mij. Waar sommige vrouwen ogenschijnlijk nergens last van hebben, zorgt mijn bourgondische leefstijl in combinatie met die overgang, overduidelijk voor toenemend ronde rondingen.

De jaren dat ik een lat was, liggen duidelijk al een poos achter me, want serieus waar, ooit was ik een staak. Eén meter vierentachtig lang en geen rondingen te vinden. Zelfs daarin was ik een laatbloeier, ik hoefde niet heel vroeg aan een B-H. Wat vond ik dat erg. Starend stond ik urenlang voor de spiegel, alsof ik ze kon laten groeien, die borstjes, met dat kijken ernaar. Inmiddels heb ik de schade meer dan goedgemaakt, toen ze eenmaal zichtbaar werden, bleven ze groeien. Dat staren heeft waarschijnlijk nog jarenlang voor extra groei gezorgd.

komkommer tegen de rondingen ??

Inmiddels sta ik in de keuken, ik neem eigenlijk altijd mijn lunch mee naar het werk dus die moet ik nog even prepareren. Dat zal deze week dus komkommer, salade, wortel, komkommer en nog meer komkommer worden. Ik weiger keihard om de boel uit de hand te laten lopen als het gaat om mijn rondingen…. Of het lukt valt nog maar te bezien, maar een poging wagen is retedapper toch? Volgende week zit ik in bikini aan de franse kaas en de flesjes rood. Mijn enige redding tijdens die weken, is dan regelmatig een extra baantje zwemmen of een vroege wandeling.

In mijn hart weet ik dat ik dan nog wat ronder zal worden, natuurlijk. Mijn combatplan voor na de vakantie ligt vanzelfsprekend al klaar. Nog veel vaker tijdens mijn lunches aan die komkommer knabbelen en mijn dagelijkse lange wandelingen dubbel zo lang maken. Zo weiger ik toe te geven aan die overgang, blijf ik nog enigszins in shape en kan ik tussendoor ook nog de Bourgondiër uithangen. Ik zeg: win-win!

lees ook eens : de kwetsbaarheid van geluk

Lees meer van Cynthia op CynthiaPoen.nl

like Like
Love
1
20 antwoorden
 1. Cynthia | Cynspirerend.nl
  Cynthia | Cynspirerend.nl zegt:

  Ik heb die rondingen ook en bij mij is het altijd een strijd tussen het ‘gevecht aan gaan’ met die kilo’s, maar ze tegelijkertijd ook wat accepteren.

  Beantwoorden
 2. Rory
  Rory zegt:

  Hmmmm, dit zijn dingen waar ik mij niet heel bewust mee bezig houd. Ik wil wel graag in vorm blijven en – door gevarieerd en gezond te koken (en geloof mij, genoeg te zondigen aan lekkere kaasjes, wijn, speciaalbier, Indische hapjes) maar ook voldoende beweging te houden door middel van online dance workouts en yoga – daar doe ik dan ook wel wat voor. Maar met plezier (en als ik er een keer – want normaal gesproken sport ik thuis ongeveer een uurtje per dag – geen zin in heb, zoals vandaag. Dan skip ik het ook gewoon).

  Beantwoorden
 3. Ilia
  Ilia zegt:

  Hahaha, ik lees dit bericht, al smullend van een BonBonBloc!
  Kansloos om die twee kilo’s kwijt te raken, die zich alleen op mijn buik hebben genesteld :)

  Beantwoorden
 4. Lizette
  Lizette zegt:

  Ik hoor wel vaker over een toename van rondingen tijdens de overgang. Daar ben ik zeker nog niet in beland, maar sinds ik de 30 gepasseerd ben, merk ik dat alles ook wel langer blijft “plakken” dan eerst.

  Beantwoorden
  • Cynthia
   Cynthia zegt:

   Ik ben eenenvijftig en waar voorheen een weekje opletten voldoende was om wat gewicht kwijt te raken, helaas werkt dat nu niet meer zo eenvoudig😉

   Beantwoorden
 5. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Ik ben nooit een lat geweest , maar let de laatste tijd wel op wat ik eet. Een lat zou ik nooit worden, maar rondingen horen bij een vrouw;)

  Beantwoorden
 6. Lodi
  Lodi zegt:

  Ik ben ook altijd een lat geweest en merk wel dat ik ouder begin te worden, ik let nu echt wel op wat ik eet, maar geniet ook volop van het zoeken naar lekkere gezonde recepten. Ik eet gezond maar geniet ook net zo hard van een lekker kaasje en een wijntje. Balans is hier het keyword

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)