Sorry seems to be the hardest word

sorry zeggen

Hoe moeilijk is sorry zeggen. Dat vraag ik me wel eens af. Een beschouwing en een kleine test…

Vinden we het met z’n allen normaal dat we als makke schapen in een wachtkamer gezet worden met de mededeling: “de dokter, notaris, makelaar whatever, komt zo bij u?” Om daarna rustig een uur te moeten wachten??
Jij zegt nee? Nou vergeet het maar. De artsen, juristen, makelaars en meer van dat soort volk, vinden het uitermate vanzelfsprekend. Tenminste, ik hoor ze nooit sorry zeggen. Jij wel?

wij zijn het lange wachten ontvlucht…

Manlief en ik hadden het laatst weer aan de hand. Een in knieën gespecialiseerde medicijnman dirigeert ons terug naar de röntgenfoto afdeling. “Nog even een extra foto maken en dan zie ik u zo weer in mijn spreekkamer”
We zijn het regionale ziekenhuis, waar we de onbeleefdheid van de heren medici in combinatie met het eindeloze wachten zat waren, ontvlucht. We zitten in een chique, gespecialiseerde kliniek!! Hier zal alles vlotjes, soepel en beleefd gaan.

Vol verwachting gaan wij die ene extra foto maken. Ja hoor onze verwachtingen worden meer dan waar gemaakt! Binnen 10 minuten is de extra foto klaar. Wij blij. En dan begint het lange wachten….meer dan een uur.

Ik wacht op het moment dat ze sorry zeggen…

Als we eindelijk weer naar binnen mogen, steekt de medicijnman direct van wal. Als hij eindelijk zijn mond houdt, vraag ik: “was u ons vergeten??” “Eehh, nou ja…nou ja…feitelijk wel…”
Ik wacht op een sorry. Komt niet. Ik had het kunnen weten. Ik ontmoet alleen een blanco blik

die blik die ken ik

Die blanco blik die ken ik. Jaren geleden had de notaris, die  een lieve duit verdiende aan het opstellen van ons langst levende testament, die ook toen ik hem verweet dat we al drie kwartier zaten te wachten.

Hij was er niet alleen in, de makelaar die meer dan een half uur te laat was, keek ook heel erg verbaasd toen ik liet weten, wachten niet op prijs te stellen… Moet ik er nog bij vertellen dat er bij beiden ook geen sorry van af kon? Nee he…dat wisten jullie al. Sorry zeggen, ze hebben er nooit een voldoende voor gehaald…

een kleine “sorry” test

In het kader van: “sorry is te moeilijk” even een kleine test.
Vraag 1: is jouw tandarts altijd stipt op tijd?
Indien het antwoord Ja is, ben je klaar. Maar is het antwoord Nee, ga dan door naar vraag 2
Vraag 2: zegt hij/zij in dat geval sorry ??

like Like
Ha Ha
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)