De bedoeling achter de woorden

apart

Is het je wel eens opgevallen dat wanneer een idee als verfrissend wordt aangeprezen, mensen vaak bedoelen: hmmmmmm, wel heul erg modern…
Zoals je de vraag achter de vraag hebt, heb je ook de bedoeling achter de woorden. Als je even om je heen luistert, dan hoor je ze voortdurend.

Apart

Eentje die je vast en zeker zelf ook gebruikt is “apart”.
Apart is een heerlijk woord, je zegt er niks verkeerds mee. Sterker nog: het lijkt een compliment.
Want apart betekent anders dan anders. Dus als jij een jurk, een taart, een vakantiebestemming betiteld als apart, geef je de ander het compliment dat die niet mainstream is, maar anders en origineel!
Dat ze iemand is die durft!
Terwijl je gewoon bedoelt: ik snap niet dat je daarin levend gezien wil worden, als je niet kan koken , doe het dan gewoon niet en dat land daar gaat nu echt helemaal niemand heen, en dat heeft een reden!

apart

Kunst en cultuur

Ooit moest ik naar een toneelstuk dat door collega’s zou worden opgevoerd. Aardige collega’s, helemaal niks mis mee, maar er gingen geen acteurs aan verloren, alsjebegrijptwatikbedoel.
De hele weg erheen waren we met drie andere collega’s aan het bedenken wat we nu toch zouden moeten zeggen, na afloop.
We kwamen uit op: boeiende interpretatie  ( van het stuk dus )
Oo, luister, in dit kader even een tip: zeg nooit “dat jij al die lappen tekst uit je hoofd kan” Dan zeg je echt: ik viel zowat in slaap.
In datzelfde kader zeg je ook nooit tegen een muzikant: dat jij al die noten kan spelen. Dan kun je net zo goed zeggen: het was niet om aan te horen.
Je kan bijvoorbeeld wel zeggen: wat een enorm enthousiast orkest! Het plezier spat er vanaf.

wie weet….

Ik hoop dat je wat mijn tips kan, het zou helemaal mooi zijn als iemand me kon helpen aan een opmerking waarmee ik enthousiast kan reageren op een totaal verkeerd cadeau?

lees ook eens kan het dat je vriendin


like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)