Roze koek boek. Voor J.

boek

Het kan wel eens gebeuren in het leven, dat je vakantie bestemming verandert. Ach…je hebt natuurlijk ergere dingen, maar een mens baalt dan even hartgrondig. En bedenkt vervolgens een nieuw plan.

Dat overkwam J. ook allemaal en ze had een prima plan B ontwikkelt, de vakantiebestemming ver weg en warm omgezet naar dicht bij…en nat.
Want hoe je ook je best doet, het weer in Nederland kan je niet aanpassen. En stel dat je het zou kunnen, moet je het willen kunnen? Ik bedoel, bezorg ik mezelf een lekker dagje zonnen op het strand, kom ik doorgezond en bruin thuis… vind ik honderd boeren op de stoep, die regen eisen en wel nu…Moet je toch allemaal helemaal niet willen.

Hoe dan ook, we bespraken de mogelijkheden tot vermaak-als-het-regent. Lezen natuurlijk!
“Meid”, zei ik: “ik heb alle boeken van de zeven zusters, hebben?”
“Hmmm….hoe zijn die nou?”, was haar tegenvraag. “Ik hoor zulke tegenstrijdige berichten”

Het is mijn beurt om stil te zijn. Ik haal diep adem en beken kleur. “Die boeken stellen niks voor. In principe zijn ze waardeloos. Maar als je er eenmaal in begint, wil je het achter elkaar uitlezen. En dan wil je deel 2”, beken ik. Ach bij J. hoef ik me nergens voor te schamen. Ze kent me.

“Hmm Hmm”, zegt ze. Er valt een stilte. Heb ik mij goed uitgedrukt ? “Een beetje zoals Maeve Binchy”, zeg ik, “hoewel de karakters hier wel veel meer geld  hebben. Van Maeve Binchy kocht ik toch ook weer iedere exemplaar. Met als smoes dat mijn moeder er zo dol op was…”

“Het zijn lekkere boeken”, begrijpt J. Dat is het! Het zijn gewoon lekkere boeken. Een boek voor op de bank, voor ongestoord doorlezen. “Het zijn roze koek boeken”, zegt J.

En dat is wat ze zijn. Roze koek boeken. Een pak roze koeken eet je ook in een, nou vooruit twee avonden op. Dat doe je met deze boeken ook. En dan veeg je de suiker van je lippen en ga je tevreden over tot de orde van de dag.

lees ook eens : de twee taartjes door Belinda of ook leuk : NS here we go

like Like
8 antwoorden
 1. Juliette - Strongbody.nl
  Juliette - Strongbody.nl zegt:

  Haha roze koek boeken. Ik eet ze tegenwoordig bijna niet meer. Vroeger waren ze lekkerder…toen knapte de bovenkant nog wanneer je een hap nam. Maar ik snap wel wat je bedoelt wat betreft de boeken. Ik heb vriendinnen die er aan verslaafd zijn.

  Beantwoorden
 2. hippiemeisje
  hippiemeisje zegt:

  Roze koeken boeken…
  Geweldige benaming.
  Past shopaholic er bijvoorbeeld ook in? Ik kan moeilijk zeggen dat ik dat uitmuntende literatuur vind, maar ik heb me er wel mee geamuseerd.

  Beantwoorden
 3. corrina
  corrina zegt:

  leuk geschreven en grappig naam roze koeken boeken
  ik ben niet zo lees type maar voor mij zijn de boeken van danielle steel echte roze koeken boeken

  Beantwoorden
 4. 9Lives Cats Etc -
  9Lives Cats Etc - zegt:

  Grappig en mooi geschreven.
  En ik weet helemaal waarover je het hebt.
  Dit zijn boeken die ik met uitzondering lees.
  Maar ze zijn wel goed om mee te nemen op reis.
  Voor één of andere redenen ben ik die boeken ‘Flair-boeken’ gaan noemen cfr het tijdschrift.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)