Krachttraining is ook voor vrouwen

krachttraining

Krachttraining is alsmaar populairder aan het worden. Het is niet alleen lichamelijk bevorderend, maar het biedt ook vele voordelen voor je geestelijke gezondheid. Vooral bij de mannen is krachttraining erg bekend. Vrouwen zijn helaas nog regelmatig bang dat zij te gespierd zullen worden. Dit is echter een enorme misvatting en helemaal niet waar. Dit heeft onder andere te maken met het hormoon testosteron, maar in dit blogartikel leer je vooral waarom vrouwen ook gewoon fitness kunnen doen en worden de misverstanden de wereld uitgeholpen. Krachttraining is ook voor vrouwen en dit is onder andere mogelijk bij sportschool delft.  

Vrouwen lichamen als bodybuilders?

Al die voorpagina’s van fitness magazines die gevuld zijn met bodybuilders… Deze bladen geven een vertekend beeld van de werkelijkheid. Dat je gelijk gespierd wordt zodra je aan krachttraining doet is een enorme misvatting onder zowel mannen als vrouwen,

De mannen die zulke gespierde lichamen hebben hier jarenlang voor getraind. Dag in en dag uit. Vaak trainen zij 6 keer per week en sommige zelfs 2 keer per dag. Daarnaast hebben zij voedingsschema’s die afgesteld zijn op hun persoonlijke doelen en meestal gebruiken zij diverse supplementen om het lichaam van een bodybuilder te krijgen. Als laatste moet je ook aanleg hebben om veel spiermassa op te bouwen en dit zichtbaar te maken. Dit heeft alles te maken met het lichaamstype dat je hebt. Maar ook dan: discipline is key. 

Kortom, vrouwen hoeven niet bang te zijn zomaar zo gespierd te worden. Er gaat enorm veel tijd overheen en spieren opbouwen is nog lang niet zo makkelijk. Als je gewoon naar de sportschool wilt gaan om je wat fitter te voelen kan dat natuurlijk ook gewoon! Zo kun je alsnog jouw persoonlijke doelen behalen. 

Drie beginners tips

Wees niet bang, maar begin.

Veel vrouwen gaan niet naar de sportschool, omdat zij zich geïntimideerd voelen. Ze zijn bang om raar aangekeken te worden omdat ze niet weten hoe de oefeningen werken. Belangrijk je te realiseren is dat iedereen ooit is begonnen. Iedereen is eens begonnen waar jij nu bent.  Je moet niet te veel  nadenken, maar je gewoon aanmelden en naar de sportschool gaan. Iedereen is immers te druk bezig met zichzelf.

Techniek gaat boven alles.

Krachttraining gaat niet alleen om het hoogste gewicht heffen. Sterker nog: de juiste techniek is honderdmaal belangrijker. Dit verkleint de kans op blessures en leidt er uiteindelijk toe dat je hoger gewicht kunt gaan heffen. Maar first things first, leer de techniek. Leer hoe je de oefeningen goed uitvoert voordat je het gewicht verhoogt.

Vraag maar raak

Zoals ik al zei, iedereen is ooit ergens begonnen. De mensen die rondlopen in de sportschool zijn er niet voor niks. Als je vragen hebt, stel die dan ook. Zij willen je graag helpen. Je kunt bij hen terecht over alle fitness-gerelateerde vragen. Zowel over de werking van de apparaten als over voeding.

meer leuke tips? Lees: hoe pimp je je toilet of hier moet je op letten als je een kraan koopt

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)