NS, here we go again

NS

Over hoe wij er zijn voor de NS en niet omgekeerd

Het is ruim 20 minuten te vroeg wanneer ik het perron op wandel. In tegenstelling tot de NS, doe ik altijd mijn uiterste best op tijd te zijn.
Een echtpaar van ruim middelbare leeftijd, wacht even, dat ben ik zelf ook…
Een vriendelijk echtpaar kijkt wat beteuterd naar de kaartjes automaat. “lukt het niet?” vraag ik.
Noodgedwongen ben ik ervaringsexpert in het reizen met de NS. En van die ervaring laat ik een ander graag profiteren. “Je kan je keuze dag niet ophalen, ” zegt de vrouw mismoedig. Dat is minder, want dat wilde ik zelf ook. Ik schuif mijn kaart maar eens voor het oog van de automaat en klik op keuze dag ophalen.
“Door een technische storing is het niet mogelijk vandaag de keuze dag op te halen” verschijnt op het scherm.
Lieve NS, hoe moeilijk was het geweest, de onderbetaalde type geit die dit zinnetje in het systeem klopte, de opdracht te geven: “Zet er onze excuses voor het ongemak achter???”

Nee he, NS, niet weer

“Nee, he”, zegt de mevrouw. “Nee”, zeg ik “en een sorry kon er ook niet van af.” De mevrouw giechelt, ze had dit kennelijk nog niet bedacht, maar staat er wel achter.

“DING DONG,  DAMES EN HEREN, in verband met een storing is het onmogelijk vandaag uw keuze dag op te halen”, schalt luid over het perron. We kijken elkaar aan. “Weer geen excuus voor het ongemak”, constateer ik. De mevrouw schudt mismoedig het hoofd. “Of een kopje koffie”, vervolg ik “die bieden ze je alleen maar aan als de trein vertraging heeft” Weer knikt de mevrouw en ik zie aan haar dat een kopje koffie haar wel gesmaakt had. “Maar dat doen ze alleen maar”, vervolg ik “om niet te hoeven vertellen dat je bij vertraging je geld terug kan krijgen..”
“Is dat waar??”, zegt de mevrouw stomverbaasd. ”kan je geld terug krijgen bij vertraging???”
I rest my case

lees ook eens: alle vertrouwen in de mensheid

like Like
Like
1
9 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Laatst ook weer in zoveel tijd een dagje met de trein weg geweest, was weer ouderwets gezellig lol. Op de terugweg hadden we een wisselstoring dus weer een hoop drama maar gelukkig thuis gekomen, en die mondkapjes de hele reis.. dat ademen was geen probleem maar ging zo’n pijn doen achter mn oren

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)