Over bedden en slaapfabels

bed

over mijn bed en – niet- slapen en fabeltjes….

Er zijn perioden dat ik bagger slecht slaap. En het zal je niet verbazen: dat is heel erg slecht voor mijn humeur. En daarmee is het ook niet best voor mijn omgeving…..
Laatst presteerde ik het toch echt om 3 nachten op rij maar drie uur te slapen…

Gelukkig zijn er ook perioden dat ik nergens last van heb, en heerlijk zeven uur achter elkaar lig te snurken. ( die info heb ik van mijn familie, zelf heb ik daar nu weer geen last van.

een lekker bed

Ik kan zo genieten van lekker slapen in een heerlijk bedje. Ik ben namelijk dol op een mooi opgemaakt bed met een goed dekbed. Voor mij geen synthetische toestanden. Zelfs toen ik student was en op een zeer beperkt budget leefde, kon ik daar geld aan uitgeven. Mag ik in dit kader even whitecloudz aanbevelen, wat een heerlijke dekbedden hebben die.

Maar goed: een lekker schoon en fris bed en een slaapkamer die elke dag gelucht wordt, waar bij voorkeur  ’s nachts het raam open staat, met andere woorden een goede slaaphygiene,dat helpt bij het inslapen!

En wat ook helpt is een uurtje voor je naar bed gaat alle schermen uitklappen ( ja ook die van je telefoon) en gewoon even te gaan lezen ( vooruit, dat mag wel op je e-reader…)

bed

Slaapfabels:

Als je niet kan slapen, rust je toch: blijf gewoon in je bed liggen.
Nou, geloof mij, binnen een kwartier heb ik alle familie ellende die geweest is en die nog komen gaat op mijn netvlies….
Ik sta op en als het weer het toelaat, ga ik even op mijn balkon zitten en kijk naar de sterren. Daarna zoek ik tevreden mijn bedje weer op.

Na een lekker glaasje wijn val ik zo in slaap.
Klopt, maar na twee uur ben je ook weer wakker! Je slaapt (zeker als je meer dan een glas op hebt) slechter. Drink liever een glas wijn bij het eten. Dat is afgebroken voor je gaat slapen.

En tenslotte: inhaal slaapjes bestaan niet! Je lichaam wil gewoon 7 uur non-stop slaap.
Weltrusten.

lees ook eens: Tijd om wat ?

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)