Oosterse meubelen, tijdloos.

oosterse meubels

Als je aan oosterse meubels denkt, waar denk je dan aan?

Negentien was ik en een arme student. In de zomervakanties, werkte ik in Noordwijk aan Zee, in zo’n lekker gooi- en smijt restaurant, om mijn toelage aan te vullen.
Een van de vaste krachten, huurde een appartementje en richtte dat direct in. Grote stoere bruine oosterse meubelen. Dat was toen in. Met oranje-bruine kussens. Dat was ook in.

Hoewel ik onbekommerd genoot van mijn armoedig studenten bestaan, was ik toen wel even jaloers: dat je zo maar een appartement in kon richten…Wij studenten deden het met kratjes en wat oma nog over had….En dapper zette we  dan ook een ficus in onze kamer.

Sommige dingen zijn tijdloos

Kratjes zijn lang uit het beeld verdwenen, maar sinds kort zo hip dat een gemiddelde student ze zich niet kan veroorloven. Wij kregen ze van de groenteboer mee, nu kosten ze 10 euro. Maar oosterse meubelen, hebben elke tijdgeest doorstaan. Niet meer met oranje bruine kussens. Als er nog een oma is die die op zolder heeft liggen, maakt ze een student blij.
Het fijne van oosterse meubels is dat ze stevig zijn, de tand des tijds kunnen doorstaan en zich makkelijk voegen naar de mode van het moment.

Neem een hippe koeienhuid ( echt de trend van het moment) en een paar pluizige witte kussens. En je bent je met je oosterse meubels weer helemaal bij de tijd.
Voor een vrouwelijke tintje, leg je roze kussentjes neer. En zet je wat roze en koperen snuisterijen her en der. En zacht roze kaarsje aan.. Hoe vrouwelijk wil je het hebben?
Ben jij meer van  stoer en oer, hang dan een nep gewei aan de muur. Een stevig uit een boomstam gehouwen kruk als tafeltje. Een paar houten giraffen in de vensterbank. Een grote varen in een zinken bak ergens in een hoek tegen de muur…

Zo zie je er zijn met oosterse meubels eindeloos varianten te bedenken!

Lees ook: Tv Meubels

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)