7 tips voor een betere nachtrust voor je kind

slapen

Een goede nachtrust is hartstikke belangrijk. Zéker voor kinderen! Helaas kunnen kids soms wat moeite hebben met slapen. Gelukkig hebben we verschillende tips voor je: zo zorg je voor een betere nachtrust voor je kind!

Een goed bed in de kinderkamer

Dit is met stip de belangrijkste tip voor een betere nachtrust voor je kind: zorg voor een kwalitatief bed. Een goed matras en lekker zacht en fris beddengoed is namelijk niet alleen belangrijk voor volwassenen, maar net zo goed voor kinderen. En bij kids telt ook mee dat ze plezier hebben aan hun bed: dat maakt zo’n bed een leukere plek om te slapen. Kies bijvoorbeeld voor een hoogslaper: wát een feest, zo’n hoog bed. Hartstikke tof om daar elke avond weer in te klimmen!

Een ruimtelijke kinderkamer

Een hoogslaper heeft nog een voordeel: het zorgt voor een ruimtelijke kinderkamer. Onder het bed kan immers worden gespeeld of worden geknutseld aan een bureautje. En die ruimtelijkheid is ook belangrijk voor een gevoel van rust in de kamer! Als het er propvol staat, kan je kind moeilijker in slaap komen. Heb je een gedeelde kinderkamer en slapen je kids in een stapelbed? Dat is ook een handige oplossing! Zo blijft er immers meer ruimte over dan wanneer je twee bedden naast elkaar plaatst. En dat zorgt voor een mooiere, ruimere kamer – ideaal om lekker in te kunnen slapen.

Een lampje naast het bed

Veel kinderen zijn bang in het donker. Daarom is het slim om een nachtlampje naast het bed op te hangen. Door voor wat licht in de kamer te zorgen, is het er ineens veel minder eng. En dat kan zorgen voor een betere nachtrust! Let erop dat het licht dat uit dit lampje komt warm, zacht en sfeervol is, en niet kil en fel. Zo vormt het geen belemmering voor de slaperigheid van je kids.

Lees ook: geef je slaapkamer een persoonlijke tint.

Een stille kinderkamer

Om goed te kunnen slapen, is het belangrijk dat het stil is in de kinderkamer. Geluidsisolatie is daarom zeker van belang in de ruimte! Daarbij gaat het om twee kanten van je woning. Allereerst is er geluid van buiten, bijvoorbeeld van auto’s die voorbijrijden en ander verkeer. Anderzijds is er geluid vanuit je woning, bijvoorbeeld van de televisie in de woonkamer of geluid uit andere kamers. Met goede isolatie bij de deuren en ramen maak je de kinderkamer zo stil mogelijk.

Donkere gordijnen voor meer rust

Niet alleen de stilte telt mee in de kinderkamer, het is ook belangrijk dat het er donker is. Met uitzondering van het nachtlampje natuurlijk, om nachtmerries te voorkomen. Maar je wilt niet dat je kind meteen wakker wordt van het zonlicht – zeker als de zon ’s zomers al vroeg opkomt. Donkere gordijnen zijn dus een must-have in de kinderkamer!

Een warm bad

Niet alleen de kamer zelf telt mee voor een betere nachtrust. Er is meer om aan te denken. Als je bang bent dat je kind niet goed in slaap kan komen, is een warm bad een aanrader. Dat wekt zeker de vermoeidheid op! En na zo’n bad is het hartstikke comfortabel om lekker warm in bed te kruipen.

Een avondritueel voor je kids

Naast een warm bad, is ook een avondritueel voor je kids aan te raden. Zo krijgen ze structuur in de uren voor het slapengaan – en juist dat is zo belangrijk voor kinderen. Probeer dit ritueel altijd aan te houden, het liefst ook in het weekend. Op tijd de pyjama aantrekken, samen tandenpoetsen, een boekje lezen, een rustig muziekje luisteren: met deze bezigheden bereid je je kind voor op het naar bed gaan. En vervolgens slaapt je kind als een roosje!

lees ook eens: en toen wist ik het zeker

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)