Nogmaals het boerkaverbod.

boerka

Amsterdam kwam als eerste, Rotterdam en Utrecht volgden vlot, deze steden gaan het boerka verbod niet actief handhaven.

In een eerder artikel heb ik al betoogd waarom ik het bijzonder ondemocratisch vind mensen voor te schrijven hoe ze zich wel (en niet) moeten kleden. En als het gaat om wat wij aanstootgevend en eng vinden, dan heb ik er persoonlijk nog wel een paar, die – bij mij tenminste – vele malen hoger scoren dan die boerka.

Mijnheer Wilders en het boerka-verhaal

Dat hele boerka verhaal is bedacht door meneer Wilders, die toch eens wilde laten zien, dat hij ook wel voor een wet kan zorgen.  Om het niet al te discriminerend te laten lijken, is het dragen van bivakmutsen en integraalhelmen in openbare gebouwen tegelijk ook overboden (jij wel eens iemand met een integraalhelm op zijn hoofd door een ziekenhuis zien wandelen?)

Goed over het boerka verbod valt inhoudelijk van alles te zeggen, maar het gaat nu even om de handhaving ervan. In mijn ogen is het volledig onmogelijk deze wet te handhaven. Een boerka, integraalhelm of bivak must mag namelijk wel op straat gedragen worden. Maar niet in het openbaar vervoer, het onderwijs, de zorg en in overheidsgebouwen.

Dat betekent dus dat agenten op bus, trein of tramhaltes moeten gaan staan en controleren wie er instapt… Als een persoon met boerka, bivakmuts of integraalhelm instapt, moeten ze ook instappen en de onverlaat bekeuren….
GA NOU WEG Weg…ga alsjeblieft fietsendieven vangen en breng mijn 6 gestolen fietsen terug, als je niks anders te doen hebt…

Stel je voor….

En stel je eens voor: ik zit in een overheidsgebouw. Daar komt iemand binnen met een bivakmuts voor zijn ogen. Wat verwacht ik dan van het aanwezige personeel ? Dat ze hem vriendelijk vragen die muts af te doen? Of dat ze razend snel controleren of hij toevallig ook een machinegeweer in zijn handen heeft ?

In dat laatste geval kan ik je verzekeren, hoef je niks te vragen. Dat soort jongens luister nergens naar… Dan had ik graag dat iemand van het aanwezig personeel ergens op een rode knop drukt. Om de politie te alarmeren. Die gelukkig haar tijd niet verdoet met beuzelarijen. En die rap ter plaatse is

lees ook In je kracht zetten

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)