Likefarming: helemaal niet leuk

likefarming

Heb jij wel eens van likefarming gehoord?

We willen altijd allemaal leuk gevonden worden, dat is geen verwijt, dat is een constatering. En er is eigenlijk niks mis mee. Het zorgt er voor dat we aardig blijven voor onze medemens. Ik zou zeggen “toppie”. En omdat we allemaal aardig gevonden willen worden, like-n we elkaar op Facebook.

Facebook vindt dat leuk en beloont ons door de volgende keer meer plaatjes/berichten te laten zien van de personen die we ge-like-d hebben.

En daar gaat het fout…Daar dit mechanisme worden die like-s ineens iets waard!  Ze worden geld waard ! Hoe meer like-s, hoe meer je pagina bekeken wordt…Wie wil dat niet… Iedereen toch?
Voila daar hebben we de voedingsbodem voor likefarming!

 Hoe kan je like-s verhandelen ?

Je kan ze eenvoudig weg te koop aan bieden. Als je even Googel-t zie je dat er tal van bedrijven zijn die voor een paar euro je 100 ( of meer likes ) aan bieden. Snel kopen! Dan lijk ik een stuk populairder !

En welk bedrijf wil nu niet populair zijn…Dat het verboden is, om like-s te kopen en te verkopen dat doet er dan ineens een stuk minder toe…Het kan die like-farmers in ieder geval helemaal niks schelen…

 Hoe komt een like farmer aan die likes??

Doordat wij massaal op hun linken klikken natuurlijk!
Linken als :
* Deel dit als je tegen kindermishandeling bent !
* Win een auto/fiets/Iphone/reis naar een onbewoond eiland
* Niemand wilde geloven dat deze post binnen 24 uur over de hele wereld verspreid zou zijn.
* Voor elke like wordt een euro gedoneerd aan…
* Pas op er zit een virus in deze foto !

Jij geeft een like  en dan, wordt er achter jouw like een andere URL gezet waardoor je ineens een heel andere pagina leuk vindt dan je dacht.. Zo eenvoudig werkt het..

 Tips als je niks met  likefarming te maken wil hebben:

Hou op te geloven in die huilverhalen. En als je de wereld beter wil maken: wordt lid van Amnesty of de dierenbescherming.
Ga sparen voor die reis.
Controleer bij twijfel de pagina. Dat doe je hier
Laat NOOIT je adres gegevens achter: je geeft je gegevens aan een spammer .
Als je gratis apps of games ( en soms zelfs betaalde games ) installeert, laat dan je virusscanner over je pc geen, voor je iets in gebruik neemt.

Met dank aan Radar en http://nl.hoax.wikia.com/wiki/Like_Farming

lees ook : over duf gesproken

like Like
8 antwoorden
 1. Mario
  Mario zegt:

  Het is verschrikkelijk op het moment. Ik like alleen maar wat ik leuk vind en mijn adres gegevens invullen ben ik ook heeeel voorzichtig mee. Je hoort zulke rare verhalen tegenwoordig. Zorg gewoon voor goede content en de likes komen vanzelf

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)