Nieuwe stofzuigerzakken kopen: waar let je op?

Nieuwe stofzuigerzakken kopen waar let je op

Heb je pas een nieuwe stofzuiger gekocht? Dan heb je vast ook nieuwe stofzuigerzakken nodig. Stofzuigerzakken zijn bedoeld om stof en vuil vakkundig op te slaan en garanderen een goede werking van de stofzuiger. Een kwalitatieve stofzuigerzak gaat weken mee en voorkomt scheuren en lekken, waardoor het stof goed en veilig wordt afgesloten. Als je net een nieuwe stofzuiger hebt, kan het best lastig zijn om de juiste zak te vinden. Er zijn ongelooflijk veel verschillende opties verkrijgbaar. Waar kies je dan voor? Waar let je op? Hoe weet je zeker of dit de geschikte zak voor jouw stofzuiger is? In dit artikel zetten we de belangrijkste aandachtspunten op een rij.

Houd rekening met de specificaties van de stofzuiger

Wees je ervan bewust dat niet alle stofzuigerzakken op elke stofzuiger passen. Er zijn wel zogenaamde universele stofzuigerzakken verkrijgbaar, maar in de praktijk zijn deze niet zo universeel als ze doen geloven. Begin je zoektocht daarom eerst met het opschrijven van de specificaties van jouw nieuwe stofzuiger. Denk hierbij aan het merk, model en het typenummer van de stofzuiger. Door rekening te houden met het type stofzuiger, weet je zeker dat de stofzuigerzak straks goed past. Dit is noodzakelijk om lekken en onnodige schade aan de stofzuiger te voorkomen.

Stofzuigerzakken bestellen op het internet? Dan is het vaak heel gemakkelijk om het typenummer en het merk van jouw stofzuiger in te voeren. Op basis van die informatie vind je in de webshop zelf al direct een beperkt aanbod dat past op jouw stofzuiger. Kom je er niet uit? Vraag dan gerust om advies.

Merk stofzuigerzak

Wist je dat stofzuigerzakken ook nog eens in heel veel verschillende merken verkrijgbaar zijn?

Bij grote webshops voor stofzuigerzakken zien we vaak dat in elk geval de meest bekende merken (denk aan AEG, Philips en Samsung) veelvuldig worden aangeboden. Het voordeel van kiezen voor een bekend merk is dat je zeker weet dat deze goed past op je stofzuiger. Dat zij compatibel zijn. Daarnaast zijn ze ook kwalitatief meestal stukken sterker. Hierdoor wordt de kans op lekken en scheuren veel kleiner. Deze sterke zakken gaan dan ook heel lang mee en dragen bij aan een betere werking van de stofzuiger.

Naast deze merkjes bieden de meeste webshops ook zogenaamde huismerken aan. Ook hier valt veel voor te zeggen. Deze zakken zijn uiteraard ook eerst uitvoerig gecontroleerd. Op basis van kwaliteit zijn er dus geen nadelen. Daarnaast zijn ze duidelijk een stuk goedkoper dan de merk stofzuigerzakken. Als je dus geld wil besparen, dan zijn huismerken een betere optie. Wel kan het lastig zijn om een geschikte zak te vinden voor jouw stofzuiger. Dit is vaak een kwestie van uitproberen, goed letten op de specificaties en waar nodig om hulp vragen.

Materiaalkeuze

Stofzuigerzakken worden meestal van papier of microvezel gemaakt.

Papieren stofzuigerzakken zijn het traditioneelst. Deze kennen we eigenlijk allemaal wel. Bovendien beschikken ze over een goede kwaliteit en zijn ze verreweg de goedkoopste optie.

Microvezel stofzuigerzakken kunnen over het algemeen meer stof en vuil opvangen dan de papieren variant. Hierdoor zijn ze een duurzamere optie en hoef je dus minder vaak de zak te vervangen. Dit is de beste keuze voor mensen met een stofmijtallergie, omdat tot wel twee keer meer stof wordt opgeslagen.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)