Hoelang blijft henna zitten?

,
Hoelang blijft henna zitten

Henna is erg populair. Het wordt vaak gebruikt op de handen en op het gezicht. Het is dan wel zo handig om te weten hoelang henna blijft zitten. Op die manier weet je zeker dat het niet te lang of juist te kort blijft zitten.

Daarom heb ik het voor je uitgezocht. Hier vind je alles over henna en hoe je het beste met henna om kunt gaan. Op die manier weet je zeker dat je de komende tijd henna op een goede manier weet te gebruiken.

Wat is henna?

Als eerste is het goed om te weten wat henna precies is. Henna is eigenlijk een roodachtige kleurstof. Het komt voort uit verpoederde bladeren van de hennaboom. Deze kleurstof geeft een heftige rode kleur die een tijdje op de huid blijft zitten. Op die manier kun je een henna tatoeage maken.

Henna wordt vooral gebruikt in Arabische landen. In de Arabische cultuur wordt het ook vaak gebruikt als de Ramadan voorbij is.  In een korte tijd is het ook over gevlogen naar het westen. Zo zie je steeds meer mensen rondlopen met henna. Op social media is het ook erg populair.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @themehndigirl

Het verschil tussen henna verf en normale verf

Andere soorten verf zijn eigenlijk altijd chemisch. Deze verf trekt in de huid en in het haar. Dit is bij henna niet het geval. Henna geeft een soort beschermlaag die op den duur gaat sluiten. Hierdoor is henna niet chemisch, terwijl alle andere soorten verf dit wel zijn.

Bij henna wordt er geen gebruik gemaakt van ammoniak en oxidant. Henna is dan ook volledig natuurlijk, waardoor het voor de meeste mensen een betere optie is dan andere soorten verf. Henna is hierdoor een stuk veiliger dan andere soorten verf.

Hoelang blijft henna zitten?

Henna blijft gemiddeld 7 tot 14 dagen op je huid zitten. Dit kan alleen als je de nazorg van henna goed uitvoert. Anders kan het er l veel sneller afkomen. In je haren blijft henna een stuk langer zitten. Henna blijft dan tussen de 5 tot 6 weken zitten. Ook hierbij moet er rekening worden gehouden met de nazorg.

Als je huid behoorlijk vet is, dan kun je ervan uit gaan dat de henna sneller van je huid af komt. Je kunt er dus het beste eerst voor zorgen dat je huid wat minder vet is, voordat je gebruik maakt van henna.

Kan henna langer blijven zitten dan 14 dagen?

Het is mogelijk dat de henna wat langer blijft zitten dan 14 dagen. Dit ligt echt aan de huid. Bij de gemiddelde huid is henna wel verdwenen na 14 dagen. Het is dus goed om even te kijken hoe je huid op de henna reageert en hoelang jouw huid henna behoud.

Is henna permanent?

Henna is niet permanent. De henna slijt op den duur en vind je dan niet meer terug op de huid. Het is een soort vervanger voor permanente tatoeages, zodat je niet heel je leven vastzit aan een tattoo. Op die manier kun je steeds wat nieuws op je huid zetten, zonder dat je hier wat voor hoeft te doen.

Waarvoor wordt henna gebruikt?

Henna wordt voor verschillende dingen gebruikt. Zo wordt de huid er mee geverfd. Hierbij kun je denken aan je handen, maar het is ook mogelijk om andere delen van je lichaam te verven. Hierbij kun je denken aan je benen of armen.

Verder wordt henna gebruikt voor haar en de nagels. Op je nagels blijft henna ongeveer 6 tot 12 dagen echt goed zichtbaar. Daarna gaat het wat vervagen. Dit is dus wel wat minder lang dan hoelang het in je haren blijft zitten.

De juiste nazorg bij henna

Wanneer je henna tatoeages hebt, is het van groot belang dat je kiest voor goede nazorg. De kleur zal vervagen wanneer je veel schoonmaakt en er veel over de huid heen wordt geschuurd.

Als je bijvoorbeeld je wenkbrauwen hebt laten doen, dan kun je het beste de wenkbrauwen de eerste 2 dagen laten rusten. Daarna kun je weer olie of make-up gebruiken. Ook is het aan te raden om de henna minimaal 24 tot 48 uur niet in het water te doen.

Verder is het goed om niet over je henna heen te wrijven en probeer huidirritatie te voorkomen. Natuurlijk is de nazorg niet zo heftig als bij een normale tattoo, want het is geen wond. Toch kun je het beste voor de henna er wel rekening mee houden.

Kan henna schadelijk zijn voor je huid?

Een echte tatoeage zorgt voor een wond, henna niet. Henna is dan ook niet schadelijk voor je huid. Let wel op, want alleen natuurlijke henna is niet schadelijk voor de huid. Er zijn ook producten op de markt die niet natuurlijk zijn. Deze producten kunnen wel schadelijk zijn voor je huid. Er zijn ook mensen die een allergie hebben voor henna, pas dus op voordat je een heel kunstwerk laat zetten. Probeer eerst een klein stuk je huid en kijk even hoe je huid reageert.

Henna is altijd een traditionele roodoranje kleur. Wanneer de henna verkocht wordt, kan de henna dus niet zwart zijn. Dan is het geen echte henna.  Zorg er daarom voor dat je dit vooraf altijd controleert, zodat je zeker weet dat je de juiste henna hebt gekocht.

Henna cursussen volgen

Het is goed mogelijk dat je helemaal gek bent van henna. Wil je precies weten hoe je henna op een mooie manier aan kunt brengen en hoe de henna zo lang mogelijk blijft zitten? Dan zijn er tegenwoordig henna cursussen waar je aan mee kunt doen. Op die manier leer je alle ins en outs over henna, zodat je zeker weet dat je het volledig goed doet.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)