Met deze 4 tips vind je de perfecte bank!

Met deze 4 tips vind je de perfecte bank

Heeft je huidige bank het – na jarenlang trouwe dienst – begeven? Dan wordt het hoog tijd om een nieuwe te kopen. Doordat je nogal veel hebt om uit te kiezen, weet je misschien niet zo goed waar je moet beginnen. Gelukkig zijn wij er om je hier een handje bij te helpen. Met de 4 tips uit deze tekst lukt het je ongetwijfeld om de perfecte bank te vinden.

1. Bepaal de maat

Begin je zoektocht naar een nieuwe bank nooit voordat je de afmetingen bepaald hebt. Als je op zoek gaat naar een ‘vervangende’ bank, kun je de maten van deze bank als uitgangspunt nemen. Ga je verhuizen en vind je je huidige bank te groot of te klein voor de nieuwe woonkamer? Meet de ruimte dan eerst en stel vast wat de minimale en maximale afmetingen mogen zijn.

Heb je een bank op het oog, maar weet je niet precies of hij in de ruimte past? Gebruik dan schilderstape om de afmetingen van de bank op de vloer te plakken. In plaats van tape kun je hier ook oude kranten voor gebruiken. Op deze manier krijg je een goed beeld van de ruimte die een bank in je woonkamer inneemt.

2. Verdiep je in de verschillende materialen

Banken zijn er niet alleen in verschillende maten, maar ook in tal van soorten. Kijk maar eens naar de bekleding. De ene bank is bekleed met velvet, terwijl de andere van leer is. Houd bij het kiezen van een materiaal niet alleen rekening met je eigen smaak, maar zoek ook uit wat de voor- en nadelen zijn van de verschillende materialen. Heb je kinderen of huisdieren? Kies dan voor een materiaal dat je makkelijk schoonmaakt. Vergeet niet dat het materiaal moet matchen met de rest van het interieur.

3. Kies een passende kleur

Naast het materiaal is het ook verstandig om rekening te houden met de kleur van een bank. Zie je een bank in je lievelingskleur? Dan heb je misschien de neiging om hem direct te kopen. Loop niet te hard van stapel, want het kiezen van een kleur gaat verder dan je eigen voorkeur. Houd bijvoorbeeld ook rekening met de lichtinval. Als er weinig daglicht binnenvalt in de ruimte, kun je het beste voor een licht bankstel kiezen. Je woonkamer wordt dan veel sfeervoller dan wanneer je er een zwarte of (donker)bruine bank neerzet.

4. Probeer uit

Om de perfecte bank te vinden, ontkom je er niet aan om verschillende banken uit te proberen. Een leuke uitstraling is mooi meegenomen, maar uiteindelijk moet je er lekker op kunnen zitten. Als een bank niet comfortabel zit, is het immers zonde om hem te kopen. In een woonwinkel of meubel outlet vind je vaak talloze banken, waardoor je er goed aan doet om van dit soort winkels te bezoeken. Kom je online een mooie bank tegen? Kijk dan of je hem voor een bepaalde periode uit mag proberen. Als dit het geval is, kun je de bank eventueel ook online bestellen.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)