Negatieve energie bestaat niet.

negtieve energie

Negatieve energie is een fabeltje
Zo, die is eruit. Je staat er van te kijken he? Zo vaak heb je je boos gemaakt: over de auto van de buurman die weer dwars over de stoep geparkeerd stond, over die vriendin die enorm nuffig reageert als je haar op een vergeten afspraak wijst. Op de dat mens bij de kassa, die het presteert met drie boodschappen  (ja, ik zeg drie!) in haar karretje een volle tien minuten de kassa bezet te houden. En zo weet ik nog minstens honderd voorbeelden.

Net als ik hebben jullie dan vriendinnen, familie, kennissen, buurvrouwen, die zeggen: “doe dat nou niet. Maak je niet druk. Dat is alleen maar negatieve energie. Daar heb je helemaal niks aan!”

Niks niet negatieve energie

Nou voor al deze mensen heb ik goed nieuws. Negatieve energie bestaat niet en je hebt er altijd iets aan, wanneer je je boos maakt.

In de eerste plaats, omdat het flink kan opluchten. Dat is ook een beetje een vergeten deugd: even mogen uitrazen. Even een fikse frisse wind door al die ongenoegens en kijk eens wat er overblijft? Bijna helemaal niks. Echt geloof een ervaringsdeskundige: dit werkt zoveel beter dan krampachtig met vastgespijkerde glimlach zeggen :”ik maak me niet druk, ik maak me niet druk…”

In de tweede plaats leert een flinke irritatie je altijd wat over jezelf. Nu kan het natuurlijk best zo zijn dat je een momentje hebt waarop je even niet iets over jezelf wil leren. Kan ik me ook voorstellen, heb ik ook wel eens. Op zo’n moment is het inderdaad beter om je niet te ergeren aan je medemens. Dat is die zeldzame keer dat het inderdaad verspilde negatieve energie is.

Maar goed, je staat open voor zelf inzicht en je ergert je aan die stoepparkeerder. Je bespreekt je ergernis met je buren. En wat blijkt? Iedereen ergert zich. Dat troost al. Gezamenlijke actie kan de zaak verder oplossen.
De zaak van de nuffige vriendin, wijst me erop dat ik eens met haar om tafel moet gaan zitten: een goed gesprek lost vast alles op.
En de mevrouw bij de kassa leert me voor de honderdduizendste keer dat ik veeeeel te gehaast leef.

Nou zeg nou zelf: is mijn negatieve energie positief of niet?

lees ook eens: de zoetsappige moraal ridder of lees Succes !

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)