De zoetsappige moraalridder

moraalridder

Het was al een tijdje geleden, maar laatst ontmoette ik er weer een, zo’n ouderwetse zoetsappige moraalridder.
De eigenaresse van een piepklein Faceboekgroepje sprak mij aan. We reageren daar altijd op elkaars blogs.  Het was fijn dat ik daar aan mee deed, maar… kon ik dat een misschien een beetje minder negatief doen?

In zulke gevallen vraag ik naar een definitie van negatief, want ik kan u verzekeren, ik zeg meestal nog geen tiende van wat ik denk. Ik ken mijzelf, mijn allerpersoonlijkste moraalridder is onversneden recht voor z’n raap. Ervaring heeft mij geleerd dat met name zoetsappige moraalridders niet altijd bestand zijn tegen wat ik denk.

Benieuwd wacht ik af. Het gaat om een post waarin, ik zeg dat ik alles leuk vind, behalve de vegan brownies. Ik begrijp niet wat er negatief aan is dat ik geen vegan brownies lust. Wie heeft daar last van?
Als ik geen Hema worst zou lusten, wie kwetste ik dan?

Er komt er nog een, waarin ik zeg dat ik af en toe vegan eet, maar er niet aan moet denken, dat dagelijks te doen. Dat laatste is volgens mijn zoetsappig moraalridder een overbodige toevoeging.
Ware het een roman, had ze een punt, maar wij wisselen standpunten uit…
Als ik het goed begrijp mag ik wel denken dat ik niet uitsluitend vegan wil eten, maar het niet zeggen. Waar doet me dit aan denken?

de zoetsappige moraalridder is nog niet klaar…

Lieve lezer of je bent al lang weg, of je smult en je wil weten hoe het afloopt.
Mijn zoetsappige moraalridder meldt nu, dat er nog anderen zijn, die zich aan mijn toon ergeren.
Die heb ik ook eerder gehoord…. op het schoolplein van de basisschool.

Ik wil niet rot doen en informeer daarom beleefd, of ze die anderen naar mij heeft verwezen.
Dat is, heb ik geleerd, de koninklijke weg, maar dat zeg ik er natuurlijk niet bij. Ondertussen zoek ik waar toch de afmeldknop van dat clubje zit…

Nu verschijnt op mijn scherm “Als deze boodschap niet overkomt dan houd het ben ik bang op”

“Maak je niet druk”, app ik terug,” ik zoek de afmeldknop”.
Dan moet mijn zoetsappige moraalridder wel bekennen: “ik heb je al verwijderd”.

Ik denk dat ze dat al had gedaan, voor ze in gesprek ging…

Weet je, ik ben ook maar een mens. Ik vind het een uur lang bar vervelend en voel me een beetje rot. Gelukkig heb ik een paar heel goede vriendinnen, waarbij ik mijn hart kan luchten, zonder dat ze me negatief vinden.

lekker mopperen, lees dan ook eens: neem eens een kijkje in het hoofd van een ongezellig mens

like Like
4 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik lees dit met interesse Felice. Het is een sappige anekdote, en helaas best herkenbaar. Soms gaag de politieke correctheid en de snel gekwetste zieltjes wel erg ver.

  Beantwoorden
 2. Henk
  Henk zegt:

  Heel herkenbaar. Ik kreeg een keer woordelijk vrijweldezelfde reactie op een comment dus ik heb wel een vermoeden waar dat was😀. Geloofwaardigheid van een site wordt juist verhoogd als er meerdere typen van reacties staan i.p.v. alleen van die nietszeggende juichende reacties.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)