Is een mens ooit te oud voor een feestje ?

straat

Waarom zou ik een kinderdisco feestje op straat willen? Dat leg ik je uit

Mei vorig jaar besloten we in onze straat toch de straat BBQ te houden, waar we het al jaren over hadden. Je weet hoe het gaat, iedereen roept ”jaaa, leuk, gaan we doehoen”  en er gebeurt niks. Maar vorig jaar kwam he ter toch van. Coronaproof: iedereen stak de BBQ op z’n eigen oprit aan. En we wandelen een voor een bij elkaar langs.
Onder de gegeven omstandigheden, heel gezellig.

Twee maanden later plaatste de buurman-op-de-hoek een springkussen op zijn oprit. Zijn zoontje werd drie. Of eigenlijk stond het op zijn oprit en die van de buren, het was nogal een kolossaal ding, moet je weten. Hij stond vier dagen.
Niemand – en dan bedoel ik niemand – kon de verleiding weerstaan, om er even heerlijk op te springen. Vraag me niks, ik zei toch ”niemand?”

We blijven allemaal, diep in ons hart gewoon kinderen en als we de kans krijgen, dan doen we tikkertje en verstoppertje en springen we op een springkussen. Ach, is een mens ooit te oud voor een feestje? Nee hoor, echt niet. We hebben alleen kinderen nodig, als excuus, zeg maar.

Nu de pandemie toch haar einde lijkt te bereiken, ziet het er naar uit dat we weer een straat BBQ organiseren. We zullen in ieder geval vast niet weer, vier jaar lang roepen: “we moeten een straatfeest organiseren”
En wat mij nu helemaal geweldig lijkt, is om dan een kinderdisco uit te nodigen. Want ik weet zeker dat we dan de hele straat aan het swingen krijgen.

Wanneer we een gewone disco neerzetten, dan weet ik precies hoe het gaat. Dan zit iedereen met een sateetje en een biertje of glaasje wijn, langs de kant. Het toppunt van lichaamsbeweging is een tikkende voet…

Maar als de koters mogen dansen, dan gaan ze los ! En komen ze ook papa en mama wel halen…
Je zal zien, binnen een half uur staat de hele straat te swingen!
Wat een straat feest gaat dat worden!

lees eens over de mogelijkheden van een traplift

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)