Bewaren.

stapelaars

over bewaren: stapelaars en smijters

Je hebt stapelaars en smijters. De stapelaars stapelen alles wat ze tegenkomen op en schuiven het in kasten en als die vol zijn in dozen en als die vol zijn, schuiven ze het onder het bed.
De smijters, je voelt hem aankomen, smijten alles weg.

“Zonde!! ”roepen de stapelaars. “Doodzonde, je hebt het vast nog een keer nodig!”
Daarbij verliezen ze uit het oog, dat ze wanneer ze iets nodig hebben, ze vergeten zijn dat ze het hebben. En dus alsnog naar de bouwmarkt, Ikea of what-ever moeten.

Leren ze daar iets van? Nee. Mochten ze het gezochte item, op zoek naar iets anders, een keer tegen komen, zeggen ze blij: “Oooo, zie je wel dat ik dat had?” Om het vervolgens weer keurig op te stapelen, klaar voor de volgende zoektocht.

ik ben geen stapelaar

Beste lezer, je hebt het natuurlijk al lang door: ik ben een weggooier. Ik accepteer dat ik misschien geld moet uitgeven omdat ik iets gehad heb maar weggegooid. Dat is altijd nog minder erg dan geld uitgeven aan iets wat je later terug vindt. Vind ik.

Afgelopen week was ik – samen met twee andere vrijwilligsters – bezig een container uit te ruimen.
De beide anderen waren ook van het smijt soort, zal ik maar zeggen.
Vrolijk legden we een groot aantal spulletjes op de WEG stapel. Dit tot groot ongenoegen van de twee stapelaars die lucht van onze activiteiten hadden gekregen….

Het werd een interessante ontmoeting van gevoel en verstand.
Smijters redeneren vanuit hun verstand. Stapelaars redeneren vanuit hun gevoel. Een typisch staatje East is east and west is west and never those twain shall meet….

Het argument van de smijters: “als we zo doorgaan hebben we straks twee containers nodig, en waar laten we die”, ontlokte bij de stapelaars niet meer dan een meewarig lachje.
Hun hartenkreet: “maar dit kunnen we nog gebruiken voor….” veroorzaakte stomverbaasde en wanhopige blikken in het andere kamp.

Uiteindelijk ontstond er een compromis. Een hoofdschudden compromis, dat we..

Lees ook: ik ben een opgeruimd typel of lees : ben jij gevoelig voor koopjes

like Like
3 antwoorden
 1. Melanie Hoogvliet
  Melanie Hoogvliet zegt:

  Ik ben een echte smijter mijn partner daar in tegen is een echte stapelaar. Als die een shirt heeft met de gaten erin zegt die altijd ach nog een keer en dan gooi ik hem weg. Je raadt het al later vind ik hem weer in de was. Een kabeltje over tja maar wie weet ooit gebruik ik hem nog. Uiteindelijk liggen al die spullen al snel jaren in de kast. Dus ik heb met hem de deal gesloten alles wat na 2 jaar nog ongebruikt in de kast ligt gooien we weg.

  Beantwoorden
 2. Krystle/Batboy
  Krystle/Batboy zegt:

  Haha ja ik ben een stapelaar! Ik kan heel moeilijk afstand doen van dingen. Klopt dat ik soms niet eens meer weet dat ik het heb en dan zet ik het weer terug, want je weet maar nooit! Haha

  Beantwoorden
 3. Frederique
  Frederique zegt:

  Ik was heel lang een stapelaar. Inmiddels ben ik een smijter geworden maar wel eentje die vanuit het hart redeneert waardoor ik regelmatig de niet voor de hand liggende spullen wegsmijt. Gevolg: een huis met weinig spullen waar je ook nog eens weinig aan hebt (maar wel met emotionele waarde ;))

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)