Moet je op elkaar lijken om samen gelukkig te worden?

hetzelfde

Veel mensen denken dat het recept voor een gelukkig huwelijk of een levenslange vriendschap is dat je het zelfde denkt en hetzelfde leuk vindt

Niks is minder waar!

allebei hetzelfde: heeel voorzichtig

Wanneer je allebei hetzelfde leuk vindt heb je twee keer hetzelfde in huis. Laten we zeggen: twee keer koffie. Dat is mooi balen als je zin hebt in een glaasje rode wijn…
Koffie drink je bij voorkeur ’s morgens en een glas wijn in de avond. Beiden  hebben hun nut en hun plek.
Denk maar niet dat het met eigenschappen anders is…

Stel: jij durft niet zo heel veel. Je bent een beetje het voorzichtige type, zullen we maar zeggen.
Jij denkt na voor je iets doet of zegt.
En dan zoek je een partner die ook uiterst behoedzaam is. Zo’n man die niet over een nacht ijs gaat…
Die zijn geld drie keer telt voor hij het uitgeeft.
Voor je weet wat er gebeurt, zitten jullie avond aan avond op de bank. Serieuze tv programma’s te kijken zodat je op alles bent voorbereid. Onder een roze fleece dekentje, dan kan je de verwarming twee graden lager zetten. Scheelt weer in de kosten.

Jullie halen lief kopjes thee voor elkaar. Maar nooit zegt een van jullie: Laten we eens iets leuks doen!

Anders om is niet beter

Andersom is net zo erg. Stel: jij bent altijd de life and the soul of the party. Jij gaat overal op af. Er is geen evenement in de stad ( of ver daar buiten) of jij bent er bij. Het aantal vrienden op Facebook is allang niet meer te tellen. Als partner neem je met niks meer of minder genoegen dan net zo’n part-annimal als jij. Eentje die door feest tot in de vroege uurtjes.
Voor je het weet ben je dood en dood moe. Je kan geen consert of evenment meer zien, de kroegen komen je neus uit. Maar wie zegt er dan: kom we gaan op de bank zitten.
Met een kopje thee…

like Like
Like
1
9 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Ik denk dat dat voor ieder koppel weer anders is. Je hebt de categorie mensen ‘opposites attract’ en de categorie mensen die juist zoveel raakvlakken hebben dat ze nooit uit elkaar zullen groeien, wat je ook vaak hoort van stellen die al lang samen zijn en dan toch door de jaren heen hele andere interesses ontwikkelen …

  Beantwoorden
 2. Beauty By Bibi
  Beauty By Bibi zegt:

  Voor iedereen op de wereld is een wederhelft. Je hoeft daarbij niet te kijken naar de eigenschappen van een ander. Je voelt gewoon aan dat je elkaar aanvult.

  Beantwoorden
 3. Mandy
  Mandy zegt:

  Ik en mn vriend zijn echt totaal niet hetzelfde. Hij is netjes, ik ben best rommeling. Hij geeft nooit geld uit, ik weer net wat te veel. Hij eet het liefst aardappels, en ik weer liever rijst etc. But, we love each other ondanks de moeilijkheden die t soms veroorzaakt

  Beantwoorden
 4. Jo-ann
  Jo-ann zegt:

  Ik vind een tegenpool juist aantrekkelijker. Het is fijn als je elkaar kunt aanvullen.. Maar aan de andere kant ben ik bijv. best pittig en heb ik echt iemand nodig die tegengas kan geven.

  Beantwoorden
 5. Angie
  Angie zegt:

  Helemaal eens hoor. Alles hetzelfde wordt saai en alles verschillend lijkt me ook niet altijd even handig. Een beetje van hetzelfde en een beetje anders is misschien de gulden middenweg dan. Mijn man en ik zijn heel verschillend, maar als het echt op belangrijke beslissingen en meningen aankomt, denken we vaak hetzelfde.

  Beantwoorden
 6. Kiki
  Kiki zegt:

  Ik geloof dat je elkaar goed kan aanvullen. Maar mijn vriend en ik zijn exact hetzelfde: dezelfde denkwijze, dezelfde inzichten en vaak dezelfde meningen. Ik moet zeggen dat we nooit kibbelen of irritaties hebben wat het een stuk makkelijker maakt. Dus in mijn opzicht is hetzelfde denken en hetzelfde leuk vinden zeker fijn!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)