De arme student en de mooie herenschoenen

floris van bommel

over de schoenen van floris van bommel….

Zoonlief heeft een schoenentic, dat is wanneer je student bent, een lastige tic. Laten we er niet om heen draaien: mooie herenschoenen zijn niet goedkoop.

En studenten zijn niet rijk… Nu heeft deze student een moeder, die als het om haar kinderen gaat, de hand slecht op de knip kan houden. Ja sorry, maar kinderen blij? Ik blij.
Om toch een beetje het walletje bij het schuurtje te houden, kijk  ik met regelmaat rond op het wereldwijde web op zoek naar koopjes. En zo ontdekte ik dat bij van den Assem  Waldlaufer een mooi merk voor dames zoals ik in de aanbieding is. En dat niet alleen: ook  Floris van Bommel is flink afgeprijsd.

Wij houden van Floris van Bommel

Herstel, niet Floris zelf, maar de schoenen natuurlijk. Floris van Bommel is de creatief directeur van het schoenenbedrijf. Een bedrijf dat hij samen met zijn twee broers runt. Ze zijn al de negende generatie die van Bommel schoenen maken ! Ik lees graag interviews met deze broers, ze hebben een uniek familiebedrijf en weten in economisch moeilijke tijden zich zelf heel goed staande te houden. Bijzondere ondernemers zijn het, in mijn ogen.

Zoonlief en ik vinden de schoenen van Floris van Bommel, echt de Rolls Royce onder de herenschoenen.
Ze hebben altijd allemaal net dat beetje anders dan anderen. Mooi materiaal, vaak ook heel origineel materiaal en…. ze hebben prachtige details.
Zoals we allemaal weten: God is in the details!
En daar heeft hij, nou ja zijn moeder, best wat euro’s extra voor over…


We bestellen ze tegenwoordig gewoon online, vroeger was ik daar wat huiverig over. Een beetje bang dat zo’n schoen dan niet goed zou zitten en zo. Maar retour zenden en een andere maat aanvragen, dat is heus geen probleem. Laatst kreeg ik een foto van hem op de WhatsApp, waarin hij liet zien dat de bestelde schoenen, prima pasten. Zijn grote rode jeweetwel kater, lag tevreden aan zijn voeten. “de kat vindt ze ook mooi”, schreef hij.
En dat vonden wij, een doorslaggevend argument…

Zelf heb ik niet direct een merk waar ik nu zo aan verknocht ben. Ik loop graag op blote voeten en sandalen. Ik moet wel bekennen dat ik, en dat heeft toch met ouder worden te maken, ik steeds meer voor stevige kwaliteitsschoenen ga.

Laatst beging ik de stommiteit om op sandalen een wandeling van 14 km te maken. ( Zie mijn blogs over het Floris de Vijfde pad) en dat was, laat ik zeggen, niet slim.
Nu was het ook geweldig warm, dat is eerlijk gezegd ook niet fijn om te lopen. Ik gaf de schuld van mijn trage looptempo dus lekker aan die warmte. Maar zoonlief, die ons het laatste stuk tegemoet kwam lopen,( overigens niet op de herenschoenen van van Bommel) schudde het hoofd.

“Mam”, zei hij, “wanneer jij echt weer stukken van 20 km wil lopen, dan moet je dat op goede wandelschoenen doen”
En daar bleek hij gelijk in te hebben. Een week later trok ik mijn wandelschoenen aan, ook al vielen de mussen  – wederom -dood van het dak. Het wandelde echt fijner.

Kijkend naar mijn trouwe wandelschoenen, besefte ik me dat deze al weer ouder zijn, dan ik hier durf te vertellen. Misschien volgende keer, toch maar eens schoenen voor mezelf kopen!

lees ook eens : 5 tips voor de werkende vrouw

like Like
Like
1
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)