Moet hij nog veranderen?

iemand veranderen

kan je iemand veranderen? ik heb daar een mening over…

Een vriendin van mij heeft een nieuwe vriend. Leuke vent, maar…er zijn toch wel dingen die ze graag anders zou zien. Is het verstandig die zaken te willen veranderen. Of is het verstandiger op zoek te gaan naar iemand die helemaal af is. De ieder welbekende Mr Right?

Toen wij  – lang geleden  huwden – kregen wij een vragenlijst van de ambtenaar van de burgerlijke stand. Die moesten wij individueel beantwoorden en terugsturen, dan kon hij een mooie en persoonlijke speech maken.

Zo gezegd, zo gedaan. Wij vulden die lijst in, zeiden daarover niks tegen elkaar en wachtten de speech af.

Een van de vragen was: Moet er nog iets aan je partner veranderen?

Het bleek dat wij beide die vraag met een kort en bondig Nee, beantwoord hadden.
De uitleg van die allerliefste man van mij was bondig: ”dat zou zonde zijn. ”

Die van mij was wat langer: hij is wie hij is en daar heb ik voor gekozen. En…wanneer je trouwt met iemand die nog een beetje moet veranderen, zou wel eens bedrogen uit kunnen komen.

Als je nu denkt dat ik in de jaren van ons huwelijk nooit eens iets ben tegen gekomen waarvan ik wilde dat het anders was, dan vergis je je. Al was het maar het feit dat hij altijd van die immens grote hoeveelheden inslaat (vooral als  ze in de aanbieding zijn). Zeker weten dat hij mijn slordigheid ook niet altijd even geinig vindt. Maar de hamvraag is: vinden we dat dat moet veranderen. En het antwoord is nog steeds Nee.

We hebben in de loop der jaren elkaars scherpe kantjes wat bij geslepen. We hebben uren lang gepraat, elkaars hand vastgepakt op momenten dat we geraakt werden, in positieve zowel als negatieve zin. Gehuild en gelachen en heel hard gewerkt.

Het leven verandert een mens, we hoeven elkaar niet te veranderen. Dat is zonde van de tijd (en een tikkie aanmatigend)

lees ook eens Blijft Mr Right Mr Right en ook leuk : vriendschap heeft een lange houdbaarheidsdatum

like Like
8 antwoorden
 1. Mandy
  Mandy zegt:

  Tja, bij mij zijn er wel dingen die wel allebei veranderd willen hebben, of nja veranderen.. dingen die we liever aangepast zien en dat vinden we oke en daar mogen we elkaar best op wijzen

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)