Blijft mr Right, mr Right?

verkeerde man

De verkeerde man hebben: het is echt mogelijk…

Gisteren las ik een artikeltje: 9 bewijzen dat je vriend een eikel is.

De bewijzen staan hier onder:

 1. Alles draait om hem
 2. Jij kan nóóit iets goed doen
 3. Hij controleert je altijd en overal
 4. Hij houdt je voor de gek
 5. Je ziet hem nóóit
 6. Hij haat jouw vrienden en familie
 7. Je MOET dingen doen
 8. Hij steunt je niet
 9. Je mag niks voor jezelf hebben.

Nou vind ik dit typisch een lijstje voor mid-twintigers op zoek naar Mr Right. Nogal wanhopig op zoek ook…
Als een vrijer ook maar twee van de bovengenoemde kenmerken heeft, mag ik hopen dat je inmiddels allang bent vertrokken!
Dit soort mannen behoren na hun dertigste eenzaam en verlaten in een kroeg, verkeerde grappen makend, rokend en bier drinkend aan hun einde te komen…

De verkeerde man als je beginnend dertiger bent, is op je vijftigste nog steeds geen fijne partner, maar laten we er eens van uit gaan dat je 25 jaar geleden een fantastisch leuke jongen trouwde. Dan is de vraag: vind je hem nog steeds leuk?
Wat, vroeg ik me af toen ik bovenstaand lijstje las, is nu de verkeerde partner voor een vrouw van midden 50?
Ik moest wel even diep nadenken, maar ik kwam toch op de volgende punten:

Hij is de verkeerde partner als:

 1. Vroeger was muziek nog muziek (en alle varianten daarop)
 2. Ik ga me in al die nieuwe dingen echt niet verdiepen (ze bedoelen dan vooral gadgets op hun mobiele telefoon)
 3. Waarom zou ik op Facebook/Twitter/Skype zitten?
 4. Het zal mijn tijd wel duren…/mij vragen ze het niet…
 5. Ik had carrière kunnen maken als…

Jullie mogen deze lijst eindeloos aanvullen, graag zelfs. Wat ik bedoel, zonder onaardig te wezen, is dat ik een trend zie, waarbij vrouwen van middelbare leeftijd zich nog volop ontwikkelen, of eigenlijk zich weer ontwikkelen sinds de kinderen de deur uit zijn en dat manlief achterover leunt en het allemaal wel best vindt.
Een enorme gevaarlijke ontwikkeling in een huwelijk, als je ervan uitgaat dat we allemaal makkelijk 80 kunnen worden! Dan moeten wij als vrouwen nog 30 jaar met die man die geen Facebook heeft verder…

Lees ook: liefdesbrieven aan vreemden

like Like
Like
1
2 antwoorden
 1. Judith
  Judith zegt:

  Om heel eerlijk te zijn: ik ken genoeg dames die ook zo denken na hun 50e. En ik zie niet helemaal in wat er mis is met het niet meer mee willen rennen met de vooruitgang. Je mist op zich weinig aan Facebook :D Mijn man is 36 en doet ook niet aan Facebook, twitter en de hele rambam. Maar hij is wel lief :heart:

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)