Je moet niet stoer zijn, maar goed !

stoer zijn

Over stoer zijn, trainen en goed trainen

Hulde lieve lezer! je bent er nog! Je hebt niet gedacht: ”ga toch weg, het is helemaal niet goed de lat zo hoog te leggen. Dat geeft maar stress. En ik heb al stress genoeg, weet je niet dat een kerstdiner voor 3 net zo veel stress oplevert als mijn traditionele kerstdiner voor 10?”
Je hebt doorgezet, je bent er nog en ik beloof je: het gaat je wat opleveren.

Bekentenissen van een bank-aardappel

Ik was mijn hele leven een overtuigd, niet sporter, ik vond het voor de dwazen en als ik eerlijk ben, vind ik dat nog. Maar ik ben alleen nog maar tussen mijn oren een jaar of vijfentwintig. Fysiek ben ik ten volle mijn bijna vijfenzestig levensjaren. Ik ben stijf en stram. Mijn bloeddruk is zo hoog als de IJfelltoren. Er moest iets gebeuren.

Dus ik struinde rond op het internet. Hier komt wijze les 1: rommel net zo lang tot je iets hebt, wat je leuk vind. Ik vond Lucy. Eindeloos veel filmpjes met oefeningen. Haar grote truc: ze had een simpele en een gevorderden versie. Ik lekker makkelijk, ik vond mezelf al stoer genoeg. Huppelde fijn mee met de simpele versie. Maar na een tijdje ging het kriebelen….Ik pakte een moeilijke oefeningen…ik pakte er twee…Dat brengt ons bij wijze les 2: zorg voor uitdaging ( zelfs als je er allemaal niks-an vindt, dan val je ervoor)

stoer zijn, het valt te leren

Druk doende met de gevorderde oefeningen, realiseerde ik me, dat ze wel veel van me vroegen, omdat daar veel sprongetjes in zaten. Ik besloot de eenvoudige variant weer eens te doen maar de docent dan nauwlettend te volgen. IEKSS wat bleek? Ik ging heeel traag, ik hield bij de simpele variant, de docent maar nauwelijks bij. dat was el even een confrontatie: ik stond een potje stoer te doen, maar ik was helemaal niet goed…

En dat lieve lezer, is wijze les drie: je moet niet stoer zijn, maar goed!
Niet eigenwijs zijn, niet hoger beter best willen wezen. Gestaag en rustig doorgaan.
En na een jaar geloof me. Ligt je leven als bankaardappel ver achter je.

vond je het ene leuk stukje? wie weet is hoe heet een vrouwelijke lefgozer ook wel iets voor jou! of lees: wat kan het je schelen

like Like
10 antwoorden
 1. Xiana
  Xiana zegt:

  Hier ook al drietal maanden bezig met Start to Run en merk inderdaad wel het positieve effect op mijn lichaam. Dat ik het graag doe is een utopie maar hey we zijn al zover hé.

  Beantwoorden
 2. Cynthia
  Cynthia zegt:

  Ik ben benieuwd welke Lucy je gevonden hebt. Hier wandel ik graag en zijn we de zolder aan het opruimen om er een heus fitnessapparaat kwijt te kunnen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

  Beantwoorden
 3. Sherry
  Sherry zegt:

  Ik heb een hekel aan sporten, maar moet hieraan meedoen. Ik probeer het leuk te maken het kindje van de buren meenemen om te wandelen 😂 en sporten buiten. Wat goed dat je het ook probeert.

  Beantwoorden
 4. Tania
  Tania zegt:

  Knap dat je die stap al gezet hebt. Ik zou eigenlijk ook wat meer beweging kunnen gebruiken, want buiten wandelen die ik eigenlijk niets van sport

  Beantwoorden
 5. jasmina
  jasmina zegt:

  Wat goed helpt tegen hoge bloeddruk is koude hibiscus thee, het liefst even in de vriezer laten. Toen mijn moeder in het zieme huis lag omdat haar bloeddruk levensbedreigend hoog was, gaf ik haar dat 3 x per dag…msr geweldig resultaat

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)