Je zou me een reislustig type kunnen noemen

reizen

Margaret houdt niet alleen van reizen,ze reist ook veel! lees mee

’t Liefst ga ik er met grote regelmaat op uit. Thailand heeft mijn hart gestolen op het moment dat ik samen met mijn moeder in 1994 op kraamvisite ging bij mijn broer. Indonesië heeft al sinds mijn jeugd een enorme aantrekkingskracht op me en natuurlijk heb ik in het verleden Europa aardig doorkruist. Zoals te voorspellen was, heb ik die reislust ook aan mijn nu volwassen kinderen meegegeven. Ze wonen respectievelijk in Thailand, Noorwegen en (nog) in Nederland.

reislustig op zee

Zelf had ik maar 0,3 seconden nodig om hard ja te knikken toen mijn echtgenoot voorstelde om een paar jaar op een motorjacht de Middellandse Zee te doorkruisen. Begin 2016 begon ons avontuur in Zuid Frankrijk, waar onze boot lag. De overtocht naar Spanje was op z’n zachtst gezegd woest met een onverwachte windkracht 8. We hadden bedacht een poosje in het rustige, niet toeristische Burriana te blijven om de boot op te knappen en daarna de zee over te schuimen. Maar, we voelden ons thuis in dit kleine stadje waar we door de lokale bevolking ‘geadopteerd’ zijn. We wonen er dus nog steeds!

naar Thailand


Elk jaar reis ik wel twee, soms drie keer naar Thailand. Niet alleen om mijn zoon en zijn gezin in de armen te sluiten, maar ook om inkopen te doen voor mijn webwinkel GirlyStuff. Niks heerlijker om met de oude nachttrein naar Chiang Mai te boemelen en daar piepkleine én enorme markten af te struinen naar nieuwe aanwinsten. Vanzelfsprekend ben ik ook vaak in Nederland te vinden. Ik prijs me erg gelukkig dat ik op mijn 60e nog allebei mijn ouders heb! Het is al jarenlang traditie dat ik op hun verjaardagen de hele dag ‘Marge to the rescue’ ben en gezellig broodjes smeer, koffie serveer en een borrel inschenk. 

in vliegende vaart naar huis reizen

Een paar jaar geleden vloog in ik vliegende vaart naar Nederland. ’s Middags om 2.00 uur waren de vliezen van mijn dochter gebroken, om 17.00 zat ik in het vliegtuig naar Schiphol. En dit herhaalde zich later toen haar tweeling geboren werd. Tijdens mijn Hollandse trips probeer ik ook zoveel mogelijk vriendinnetjes te zien. Uitgeblust, maar dik tevreden vlieg ik daarna weer naar España. Ook laat ik natuurlijk met regelmaat mijn gezicht in Noorwegen zien. Super om mijn zoon, zijn vrouw en m’n kleinkinderen te omhelzen in dit prachtige land.

Thailand en Noorwegen

Ik ben in januari nog in Thailand geweest, in februari vloog ik naar Noorwegen en zelfs in augustus was ik nog in Nederland. Niks te klagen dus… Maar het is een vreemde gewaarwording dat Corona me nu belet mijn koffer weer in te pakken en een ticket te boeken naar een bestemming van mijn keuze. Absoluut begrijpelijk, hoor! Deze pandemie is verschrikkelijk en het is logisch dat veel landen de grenzen dichthouden om verdere verspreiding van het virus te voorkomen. 

en dan kan je even niet reizen

Eind augustus zou ik bijvoorbeeld naar Oslo vliegen op dringend verzoek van mijn 7-jarige kleindochter. Een no-go, want zowel Spanje als Nederland zijn voor Noorwegen ‘rode gebieden’. Even speelde ik met de gedachte om begin december het oer Hollandse sinterklaas daar te vieren, ware het niet dat er geen zicht is op ‘geel’ of zelfs maar ‘oranje’. Hetzelfde geldt voor Thailand, daar zijn toeristen nog helemaal niet welkom. Met regelmaat verzucht mijn ‘Thaise’ zoon: ‘Was je maar hier, ik mis je…’ Vice versa, lieverd!
Duim alsjeblieft met me mee dat ik eind februari wél naar Bangkok mag vliegen. Ik wil namelijk voor geen goud de geboorte van mijn kleinkind missen

like Like
Like
1
8 antwoorden
 1. Caroline
  Caroline zegt:

  Thailand is hier ook favoriet, en daarna ook alle andere mooie landen in Zuid Oost Azië zoals Vietnam en Indonesië. Graag zou ik nog Japan, China, Miyanmar en Laos willen bezoeken, wanneer reizen naar verre bestemmingen weer mogelijk wordt.

  Beantwoorden
 2. Susan Johanna
  Susan Johanna zegt:

  Zelf heb ik niet zo veel met landen als Thailand. Ik ben er dan ook nog nooit geweest, haha. Ik zou er wel eens een weekje naartoe willen omdat iedereen het doet hahha.

  Beantwoorden
 3. Celeste
  Celeste zegt:

  Thailand en Noorwegen, ze staan allebei op mijn bucketlist. Ik hou enorm van reizen maar nu in deze vreemde covid tijd schiet het er allemaal een beetje bij in met al die advies kleuren ;)

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)