Kunststof schroten voor een chique uitstraling

Kunststof schroten voor een chique uitstraling

Bij het bouwen of verbouwen van je huis zijn er veel keuzes te maken. Natuurlijk verdiend de buitenkant van je huis net zo veel aandacht als de binnenkant. Een slimme oplossing voor de buitenkant van je huis is het aanbrengen van kunststof schroten. Kunststof schroten zijn niet alleen goed voor een chique uitstraling, maar het is ook een duurzame en onderhoudsvrije keuze. Waarom? Dat lees je in dit artikel.

Kunststof schroten

In de jaren zeventig zag je ze overal: schrootjes. Van de woonkamer tot de gang, schrootjes waren hip. Tegenwoordig zie je ze niet vaak meer binnenshuis, maar de populariteit van schroten aan de buitenkant van een huis is juist gestegen, maar de buitenkant van je huis knapt juist hartstikke op met het aanbrengen van schoten. Het is wel belangrijk dat je onderscheid maakt tussen houten schroten en kunststof schroten. Houten schroten zijn namelijk helemaal niet zo duurzaam en weerbestendig. We hebben het hier echt over kunststof schroten. Kunststof schroten zijn smalle, holle planken van kunststof, ook wel PVC-schroten genoemd. In tegenstelling tot de variant van hout, zijn kunststof schroten onderhoudsarm. Dat komt doordat ze weerbestendig zijn en dus naarmate van tijd niet opnieuw geschilderd hoeven te worden. Bovendien zijn de schroten bij montage direct klaar voor gebruik. Dat is een groot verschil met de houten variant van schroten, want deze zijn niet goed beschermd tegen regen, wind en sneeuw. Hout trekt vocht en insecten aan en de kunststof stoot vocht af en is daarom op geen enkele manier een lekker plekje voor insecten.

Onderhoudsvrije keuze

In tegenstelling tot hout is er bij kunststof schroten dus geen sprake van rottende panelen. Schimmels en bacteriën maken geen schijn van kans op vochtafstotende kunststof schroten. Zoals gezegd kan de verfkwast in de schuur blijven liggen, want ook de kleur van kunststof schroten blijft na jaren hetzelfde. Maar er zijn ook nog keuzes te maken op het gebied van kleur. Op https://www.heering.eu/ vind je alles over kunststof schroten en kun je uit diverse merken gevelbekleding kiezen. Zo vind je er het bekende merk Keralit, een A-merk gevelbekleding in Nederland. De kunststof schroten van Keralit hebben een kern van gerecycled kunststof en een bovenste laag van Renolit. Dat maakt de schoten van Keralit ijzersterk en ook nog eens milieuvriendelijk. Maar ook de kunststof schroten van het merk Novicell en andere diverse merken gevel- en dakrandbekleding zijn aan te schaffen via de website van Heering. De gevelbekleding van Heering is door heel Nederland te verkrijgen, maar het is ook mogelijk om via een aannemer onderdelen te bestellen. Kijk op de website voor alle informatie rondom kunststof gevelbekleding, Keralit kleurmonsters, levertijden en meer.

Wil je je huis meer uitstraling geven? Heb je geen zin om je huis steeds opnieuw te moeten schilderen? Of ben je gewoon helemaal klaar met die vochtproblemen in huis? Er zijn genoeg redenen om te kiezen voor kunststof schroten.

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)