Een gezellige woonkamer in een handomdraai, dankzij het juiste licht

goed licht

Het is een van de lastigste dingen om te doen nadat je bent verhuisd: sfeer toevoegen aan de kamer. Met de juiste kleuren op de muur, een kleed op de vloer en accessoires hier en daar kom je al een heel eind, maar je huis écht gezellig maken doe je natuurlijk door het juiste licht te gebruiken. Het gezelligste licht komt natuurlijk van kaarsen, maar om nou je hele woonkamer vol te zetten met waxinelichtjes is natuurlijk een beetje gek. En soms heb je simpelweg ook wat meer licht nodig. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat je kamers goed worden uitgelicht. 

Even dimmen

Led dimmers kunnen je bijvoorbeeld helpen bij het toevoegen van sfeer in de kamer.  Met een led dimmer kun je zelf kiezen hoeveel licht er van de lamp af komt. Een romantisch diner, of een knusse tv avond? Dan dim je de lichten een beetje. Aan het klussen of knutselen? Dan zet je de lamp vol open. En zin om lekker te lezen, dan zet je hem op de helft. Zo kun je de hoeveelheid licht op een makkelijke manier aanpassen aan de situatie. Bedenk trouwens ook dat dimmers niet alleen maar in de woonkamer kunnen zorgen voor gezellig of handig licht, ook in de slaapkamer, hal of keuken kan dit zorgen voor veel extra sfeer. 

Licht uit, spot aan

Een andere mooie manier om licht in de kamers te verwerken is door gebruik te maken van spotjes die je in de muur of het plafond inbouwt. Het voordeel van spots is dat er geen uitstekende delen te zien zijn en dat je de lampen dus ook niet hoeft af te stoffen. Bovendien geven spots een heel mooi lichteffect. Je kunt spots niet alleen in de woonkamer inbouwen, maar bijvoorbeeld ook in de badkamer. Daarvoor kun je de inbouwspot ip65 gebruiken. Deze spot is veilig te gebruiken in de badkamer en kan ook nog eens gedimd worden. Dat baddert toch net even wat gezelliger. 

Er bestaat dus meer dan de ouderwetse schemerlamp, hoewel een vintage versie van de schemerlamp, naast licht ook een lekkere vintage vibe aan je interieur meegeeft. Kies je voor een staande lamp, maar wil je niet een grote ‘sta-in-de-weg’ in de woonkamer of je slaapkamer hebben staan dan zijn er nog minimalistische ‘staven’ te krijgen die je discreet in de hoek van een kamer kunt zetten. Stop dus niet met het inrichten van je huis voordat je jouw lichtplan hebt opgezet, want licht is dé manier om van je huis een echt thuis te maken.

lees ook het artikel over lipposuctie

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)