Mensen kijken op het terras

terras

Op het terras om de hoek bij het Centre Pompidou is het goed toeven.


We zitten er uit de wind en in de zon, de koffie is- verbazingwekkend genoeg – uiterst betaalbaar (al geven ze er geen glaasje water bij) en er is meer dan genoeg te zien.
Zoals de twee meiskes die hun uiterste, stinkende best hebben gedaan om een originele sixties look te creëren. Mislukt, maar dat gaat dit kind uit de sixties ze natuurlijk niet vertellen.
Ze zijn duidelijk Amerikaans en vast hier in Parijs om eens heerlijk van de mode te genieten.

En dan heb je  de Spaanse moeder en dochter naast ons, die trots roepen:” L’addition s’il vous plait!” Ik schiet in de lach en zeg in het Engels: ”die ken ik ook!” En dan moeten zij ook lachen. Toeristen onder mekaar.

een vrouw alleen op het terras

Naast ons zit een jonge vrouw, ik schat haar halverwege in de twintig te eten. We vinden haar best dapper, ze maakt een hele ontspannen indruk. Niks niet van “ik ben heus niet zielig al zit ik in mijn eentje”. Zelfs geen driftig getelefoneer. Ik hoor haar in het Frans met de ober overleggen en denk bij mezelf: “misschien is dit wel gewoon heel Frans, lekker eten is belangrijk, ook als je geen gezelschap hebt”

Maar dan gebeurt het. De ober snelt weer voorbij met een glas tomaten sap en het meisje gebaart hem naar zich toe. Ze vist een vorkje vis-uit-blik omhoog. Ze kijkt de ober met haar liefste blik aan (tenminste ik denk dat dat haar hoogste stand liefste blik was) en zegt:” dit lust ik, kunt u het er misschien uithalen en vervangen door iets wat ik wel lekker vind?”

Ik ben verbijsterd: “lus-ik-nie” in Frankrijk?? De ober vertrekt geen spier. Hij legt uit dat ansjovis een essentieel onderdeel is van de Salade Niçoise.  Ze kan ook een salade zonder ansjovis krijgen, maar dan moet ze een nieuwe bestellen. Hier heeft ze al van gegeten… Vol spanning kijken manlief en ik toe of er een nieuwe salade komt. Het meisje eet verder betaalt en gaat weg. Of ze de ansjovis ook heeft opgegeten? We zullen het nooit weten. De salades worden op dit terras in kommen geserveerd. Jammer.

benieuwd naar het recept van salade Niçoise?

like Like
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:    :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:    :-(      :unsure:   ;-)