Maar jij werkte toch al thuis ? Werken in Coronatijd.

coronatijd

Wanneer ik zeg dat werken in coronatijd me niet meevalt, krijg ik vaak naar mijn hoofd: maar jij werkt toch altijd al thuis?

En dat klopt, na tientallen jaren in het onderwijs en uitstapje naar de dak en thuislozen en de bibliotheek, werk ik voor mezelf. Thuis aan de keukentafel. De rust is heerlijk en het feit dat ik baas ben over mijn eigen tijd is nog fijner. Dat ik ook verantwoordelijk ben voor alles wat mis gaat, is vreemd als het mag klinken, ook een bonus.

Maar het is eenzaam. De uitdaging van met andere mensen samenwerken, is er iet meer. En dat is soms ook wel een verarming. Daarom zorgde ik altijd voor zoveel mogelijk contacten. Twee keer in de week een afspraak buiten de deur, dat hield me scherp.

en coronatijd eist haar tol

Inmiddels is dat bijna een jaar – met hier en daar een onderbreking – onmogelijk. En Coronatijd begint z’n tol te eisen. Vaker dan vroeger moet ik mijn inspiratie uit mijn tenen halen. En dat terwijl er toch genoeg gebeurt in de wereld!

Als ik eerlijk ben, vind ik dat ik niks te mopperen heb. Mijn werk gaat gewoon door, als of er geen Coronatijd aan de hand is. Ik heb niet drie koters over de vloer, die ik met schoolwerk hoef te helpen. Manlief en ik zijn allebei niet ziek geworden.  Tel je zegeningen, zeggen ze. En gelijk hebben ze.

Maar makkelijk is anders. De acties die ik onderneem, om toch met zoveel mogelijk mensen in contact te blijven, voelen soms gekunsteld aan. Een vergadering van het bestuur van de volkstuin vereniging, voelt als een uitstapje. Het bezoek vanmiddag aan de life-style verpleegkundige ook….

Nog een paar maanden, houd ik mezelf voor. En dan zitten we met z’n allen op een terrasje, met een groot glas witte wijn. En zeggen we: “Proost!. Het is voorbij!”
En heb ik een mooi verhaal om later aan mijn kleinkinderen te vertellen. Die vast en zeker nooit een pandemie mee zullen maken. Het gebeurt immers maar een keer in de honderd jaar?

Lees ook eens : leuke dingen in Coronatijd of lees : en dan ineens is het weg

like Like
5 antwoorden
 1. Nicole Orriëns
  Nicole Orriëns zegt:

  Ik werkte ook al thuis, en vind het wat dat betreft geen probleem. Maar ik vind het wel lastig soms dat man en kinderen de hele tijd ook thuis zijn. Ik mis de rust en stilte.

  Beantwoorden
 2. Gemma
  Gemma zegt:

  Ik snap het heel goed dat je het thuiswerken niet zo leuk meer vindt! Ik werk ook veel (99%) thuis en dat is erg saai. Ik mis enorm de mensen om me heen…

  Beantwoorden
 3. Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh
  Claire Richardson-van Vrijberghe de Coningh zegt:

  Ik denk dat er heel veel mensen zijn die zich precies zo voelen zoals jij je doet.

  Ik moet eerlijk toegeven dat ik het zalig vind om lekker thuis te zijn en vanuit huis te werken.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)