Internet zonder zorgen.

internet

Ruim dertig jaar geleden werd ik verliefd. Heel erg verliefd, helemaal hoteldebotel. De man in kwestie is tot op de dag van vandaag de man van mijn dromen gebleven, ik verklap de afloop maar vast.

Binnen de kortste keren woonden we samen en naast veel gezelligheid, leverde dat nog iets op. Deze man had een computer! Kan je je voorstellen, in dit tijdperk van internet zonder zorgen, dat het bijzonder was om een PC te hebben? Met die PC hadden we natuurlijk internet, maar daar moesten we wel een internet abonnement thuis voor hebben.

Dure internet verbindingen…

Dat was in die tijd nog gruwelijk duur, het ging via de telefoon en kostte een vermogen. Dat was een van de redenen dat ik niet zo snel thuis raakte op het wereld wijde web: ik gunde mezelf niet genoeg tijd om te oefenen en heerlijk rond te zwerven en internet te ontdekken. Best wel dom achteraf gezien, want ik was enorm enthousiast over de mogelijkheden die internet bood. Een omgevallen boekenkast, noemde ik het.

Veel mensen waren verbaasd dat ik het zo leuk vond, ik stond bepaald niet bekend als een technisch type… En dat ben ik ook niet. Alle trucjes die je kan uithalen met het opmaken van stukken tekst, beheers ik, ondanks dat we 30 jaar verder zijn, niet ten volle. Maar zwerven over internet, dat vind ik nog steeds heerlijk.

Ik zou ook niet meer weten hoe ik zonder internet zou moeten. Of ik nu wil weten of de geboortedatum van kinderen invloed heeft op hun schoolcarrière, of ik wil weten of het straks nog regent? Internet! Haal ik het in mijn hoofd dat ik een trui op een rondbreinaald wil breien? Internet toont me Scandinavische Youtube filmpjes, waar ik de kunst kan afkijken (tegelijk ook heel goed voor mijn “Scandinavisch”).

Bij al dat rondzwerven wat ik doe, ben ik zo blij dat het hebben van een internet abonnement thuis tegenwoordig geen enkel probleem meer is. Hoewel ik, zoals trouwe lezers weten, het zusje van Dagobert Duck ben, heb ik gewoon het duurste internet abonnement thuis genomen dat er was. Met alle toeters en bellen. Ik wil namelijk niet voor verrassingen komen te staan. Ik koop als het ware rust. Rust is me een lief ding waard, het leven is tenslotte al roerig genoeg…

Veilige wachtwoorden

Met regelmaat maak ik ergens een account aan. Over internet zonder zorgen gesproken: zorg ervoor dat je wachtwoord niet gehackt kan worden. Dat geeft ook heel veel rust. Ik heb het zelf nog nooit meegemaakt en ik verzeker je: ik wil het ook niet mee maken.
Van een internet man kreeg ik een gouden tip: Gebruik een Nederlands woord, die komen een stuk minder voor dan Engelse woorden…En die staan dus ook veel minder op lijsten van wachtwoorden die hackers aanleggen.
Wil je nog meer veiligheid? Vervang dan een letter door een teken. Bijvoorbeeld: w@terpomp, snap je? Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren om tot een goed wachtwoord te komen, de consumentenbond heeft hele goede tips!

Pas op jezelf en veel plezier op het wereld wijde web pssst wil je niet weten wat de schattigste hondenrassen zijn

like Like
1 antwoord
 1. Shadya van Arneman
  Shadya van Arneman zegt:

  Het waren leuke tijden..het inbellen om op internet te komen.. Het inbelgeluid kan ik me nog goed herinneren..:-) Daarnaast maakte de computer zelf ook wat herrie..geweldig om de vooruitgang te mogen meemaken. Bedankt voor de tip over wachtwoorden!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

:bye:  :good:  :negative:   :scratch:  :wacko:   :yahoo:  B-)  :heart:  :rose:   :-)  :whistle:  :yes:  :cry:  :mail:   :-(    :unsure:   ;-)